WORLD OF TANKS – ODDS / BETTING

World of Tanks (forkortes WoT) er en eSport, der er blevet spillet professionelt siden 2011. Den professionelle scene er generelt præget af russiske, polske og andre østeuropæiske spillere. De asiatiske lande er også begyndt at konkurrere med verdens bedste hold.

Vi har udarbejdet en World of Tanks guide, der fortæller jer om World of Tanks betting. Du vil blive informeret om forskellige spilmuligheder på eSporten, hvilke danske bookmakere, der følger World of Tanks, de største turneringer i spillet og meget mere. 

ODDS PÅ WORLD OF TANKS

SPIL PÅ WORLD OF TANKS

World of Tanks er en af de eSports, der ikke er så populære hos danskerne. Det afspejles også i bookmakernes dækning af eSporten. Det er ikke ofte, at bookmakerne tilbyder odds på World of Tanks. For det meste er det kun ved kampene, der spilles i den store WarGaming League. Der vil være forklaret yderligere om den store WarGaming League senere i artiklen. Først og fremmest vil vi gennemgå en række af de spilmuligheder, der bliver tilbudt på World of Tanks kampe.

Vinder af kampen

Den mest tilbudte spilmulighed hos bookmakerne er kampvinder-spilmuligheden. I World of Tanks er det sjældent, at en kamp kan ende uafgjort, så det vil for det meste gå efter et 1-2 princip, og ikke et 1-X-2 princip. Det er forskelligt, hvor mange kort der spilles i en kamp alt efter, hvilke regler der er i den enkelte turnering. Det mest almindelige er bedst af syv eller ni kort. I nogle tilfælde vil der endda være flere.

Vinder af kortet

Hos flere bookmakere er det også muligt at spille på vinderen af de enkelte kort i kampen. Det vil selvfølgelig ikke været muligt at oddse på mere end eksempelvis fire kort i en kamp, hvor der spilles bedst af syv kort. Til gengæld er kortvinder-spilmuligheden også gældende, når der er liveodds tilgængeligt.

Turneringsvinder

Bookmakerne tilbyder for det meste kun odds på World of Tanks, når der spilles store turneringer i spillet. Derfor vil turneringsvinder spilmuligheden også være tilgængelig, når dette er tilfældet. Turneringsvinder-spilmuligheden har typisk væsentlig højere odds end andre væddemål. Det skyldes, at det involverer i en lang række kampe frem for en enkel.

Korrekt resultat

Nogen bookmakere tilbyder at spille på kampens endelige resultat. I en kamp, hvor der spilles bedst af ni kort, ville en mulighed være at oddse på 5-2 som det korrekte resultat. Det er en spilmulighed, der er svær at forudsige. Af samme årsag er der typisk også meget høje odds på spilmuligheden.

Over/under X antal kort

Endnu en spilmulighed, der omhandler mængden af kort, er over/under X antal kort spilmuligheden. Hvis der eksempelvis spilles bedst af syv kort, så vil det hos nogle bookmakere være muligt at oddse på, om der spilles over eller under 5,5 eller 6,5 kort i kampen.https://player.twitch.tv/?channel=steel_tv&!autoplay

TURNERINGER OG LIGAER

WarGaming League mini-logo

WarGaming League (WGL)
WarGaming League er en stor turnering, der spilles i flere regioner af verden. WarGaming League-turneringen kulminerer hvert år i finaleturneringen, The Grand Finals. Der er i alt 12 hold, der kvalificerer sig til den endelige finale. Holdene kvalificerer sig fra fem forskellige regioner. Derudover inviteres tre wildcard-hold, der bliver udvalgt af WarGaming League selv. Wildcard-holdene kan være den ene del af hvilken som helst region i verden. De fem regioner og mængden af deltagende hold fra de respektive regioner er som følger:

APAC regionen (Asia and Pacific) – to hold fra denne region kvalificerer sig.
CIS regionen (Commonwealth of Independent States, Fællesskabet af Uafhængige Stater) – To hold fra denne region kvalificerer sig.
EU regionen – to hold fra denne region kvalificerer sig.
NA regionen (Nordamerika) – to hold fra denne region kvalificerer sig.
Kina regionen – et hold fra denne region kvalificerer sig.
Wildcard turneringen – tre hold udvælges på baggrund af deres præstationer i løbet af året.

Med denne fordeling er det i alt 12 hold, der kvalificerer sig til den store World of Tanks begivenhed, The Grand Finals. Holdene i de forskellige regioner gennemgår en stor kvalifikationsturnering, hvor der er særskilte præmiepuljer til hver kvalifikationsturnering. I The Grand Finals 2016 var der i alt tildelt en præmiepulje på 2 millioner dollars. Denne præmiepulje blev fordelt på tværs af regionernes kvalifikationsturneringer og selvfølgelig den endelige finale.

LÆT AT BETTE PÅ WORLDS OF TANKS

Vi har udarbejdet nogle få punkter, der er altafgørende for din succes med World of Tanks-betting. Læs betting-guiden for at blive klædt på til World of Tanks.

1. Dan et kendskab til topholdene

Før man placerer sit væddemål og risikerer at tabe sine penge, er det en god ide at kende til de forskellige hold, man kan oddse på. En fordel ved World of Tanks er, at det generelt er de samme tophold, der dominerer scenen. Det betyder, at man ikke behøver at lede længe for at støde på hold som Natus Vincere, HellRaisers, Virtus.Pro og kinesiske EL Gaming. En god fremgangsmåde er at finde tre til fire favoritter fra hver region. Du kan følge deres vej igennem kvalifikationsturneringen i deres region.

På den officielle hjemmeside finder du informationer om de forskellige hold og deres færden i turneringen.

2. World of Tanks kampformatet

World of Tanks er en eSport, der har et helt særligt format. I en WarGaming League turnering kan der spilles alt fra bedst af fem point til bedst af 13 point. Kampformatet varierer en del alt efter, hvor langt holdene er i turneringen. I kvalifikationsturneringerne kan der nøjes med at spilles bedst af fem point, hvorimod der i den endelige finale til The Grand Finals spilles om helt op til 13 point.

3. World of Tanks pointsystem

Der er over 200 tanks tilgængelige i World of Tanks. Det betyder dog ikke, at holdene kan vælge hvilken som helst af disse tanks. Når der spilles professionelle kampe i World of Tanks, bruges der et særligt pointsystem. Hver tank, som et hold vælger, koster en bestemt mængde point. Der er 10 forskellige tank-lister (tiers) i World of Tanks. Hver af disse lister har en bestemt pris. De bedste tanks finder man i Tier X. Holdene vil forsøge at vælge så mange tanks som muligt fra Tier X. De er dog nødsaget til at kompensere med andre og billigere tanks for, at dette skal kunne lade sige gøre.

DANSKE BOOKMAKERE

Som tidligere nævnt er det kun i et begrænset omfang, at de danske bookmakere tilbyder odds på World of Tanks. Hvert år afholdes den største World of Tanks turnering, WarGaming League. Turneringen afholdes over et længere stykke tid, og der bliver spillet en lang række kampe. I denne periode vil bookmakerne især følge World of Tanks. Vi har samlet de bedste danske bookmakere, når det kommer til World of Tanks.

SPIL FOR 1000 KR. OG FÅ 1000 KR.

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.

Sport Bonus: 100% op til 1.000 kroner! Indbetal 1.000,- & spil med 2.000;

18+. Regler og vilkår gælder. Kun for nye apillere. Min. ind. 40 kr. Maks. bonuss 1000 kr. Oms. krav (60 dage): 8x Sport (odds 1.40+). Stopspillet.dk

SPIL FOR 500 KR OG FÅ ET 500 KR FREEBET

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

WORLD OF TANKS FOR DUMMIES

Vi har udarbejdet et World of Tanks for dummies afsnit, der forklarer en række basiske elementer ved spillet. Hvis du gerne vil være skarpere på World of Tanks som helhed, så kan du læse disse punkter:

1. En normal World of Tanks kamp

En kamp i World of Tanks spilles over flere kort. Hvert kort består typisk af to point, hvis der spilles den klassiske attack/defence gamemode. Først skal det ene hold forsøge at angribe et af to punkter på kortet. Det andet hold har til opgave at stoppe det angribende hold i 10 minutter. Begge hold kan også score et point ved at udrydde alle modstanderens tanks. En tank vil ikke genoplive før den efterfølgende runde. De to hold skifter roller, efter det første point er afgjort. Det er forskelligt, hvor mange point der spilles om i de enkelte kampe. En kamps længde kan derfor også variere en del. Til The Grand Finals 2016 var den korteste kamp på 38 minutter. Der blev spillet bedst af ni point i den kamp. Den længste kamp var den sidste og afgørende kamp i finalen. Den varede hele 103 minutter. Der blev spillet bedst af 13 point, og kampen blev først afgjort ved det 13. og sidste point.

2. Tank-roller

Som tidligere nævnt findes der over 200 forskellige tanks i World of Tanks. Disse tanks er inddelt i fem forskellige tanktyper. Vi forklarer kort om de fem forskellige typer herunder:

Light-tanks
Light-tanks er mindre, hurtige og lette tanks. Generelt er Light-tanks godt camouflerede på slagmarken. Deres arsenal er dog ikke så farligt som de andre tank-typer. En light-tank forsøger at udnytte sin fart til at udmanøvrere dens modstandere.

Medium-tanks
Medium-tanks er en smule større en Light-tanks. De har en anelse kraftigere udrustning, hvilket gør dem modtagelige for mere skade. Deres våbenarsenal skader en del mere og har en højere præcision. En Medium-tank skader en del og har en udmærket mobilitet. De er dog skrøbelige i forhold til mange andre tanks.

Heavy-tanks
Heavy-tanks er de største tanks. De har den bedste og tungeste form for udrustning, der gør, at de kan påtage sig en del skade, før de smadres. De ofrer dog en del mobilitet med deres tunge udrustning og kanon. En Heavy-tank er sat på slagmarken for at modtage en del tæsk fremfor at uddele det.

Tank-destroyers
Tank-destroyers er hovedsageligt udstyret med kæmpe kanoner, der kan penetrere al slags udrustning. De kommer både i store og små størrelser med forskellig udrustning og mobilitet. Den største forskel på en Tank-destroyer og almindelige tanks er deres opbygning af kanon. En Tank-destroyer er ikke udstyret med et ”tårn” på samme måde som de andre tanks. Det betyder, at en Tank-destroyer har sværere ved at finde de perfekte skud.

Artilleri-tanks
Artilleri-tanks er tanks, der kun er placeret på slagmarken for at nedlægge andre tanks på kæmpe afstand. De har de mest dødelige kanoner med den længste radius. De er dog enormt svære at ramme med, da deres præcision på lang afstand er en kunst at mestre. En Artilleri-tank kan udrydde selv den største Heavy-tank på ét enkelt skud, hvis de altså rammer perfekt.

3. Game-modes

Der findes tre forskellige game-modes i World of Tanks. Når der spilles professionelt i WarGaming League, bliver der kun brugt en game-mode, Assault. I Assault spilles der syv mod syv, når det er professionelt. Et point spilles over 10 minutter. På de 10 minutter skal det ene hold forsvare sin base. Det angribende hold skal overtage basen eller destruere alle modstanderens tanks. Når et point er afgjort, skifter holdene side. Der spilles om to point per kort.

4. Kort

Der findes hele 33 forskellige kort, som en kamp i World of Tanks kan udfoldes på. Alle kortene har forskellige størrelser af slagmarker. Der er altså forskellige tilgange og strategier til kortene. Det er ikke alle kortene, der kan spilles i de forskellige game-modes. I WarGaming League spilles der kun otte forskellige kort. Alle kortene bliver spillet i Assault game-moden.

5. Handicap odds

Nogle bookmakere tilbyder også handicap odds på de største World of Tanks kampe. Det er en spilmulighed, der typisk er en del værdi i, da et opgør i World of Tanks i mange tilfælde er forholdsvis tæt. Når man oddser med handicap på en World of Tanks kamp, så indebærer det at tildele et handicap i form af point til en af holdene. Det kan både gøres i form af et positivt og et negativt handicap.

CS:GO ORDBOG

Ammo
En forkortelse for ammunition. Alle tanks har forskellige mængder af ammunition.

Artillery
En type tank, der en del af World of Tanks.

SPG (self-propelled gun)
Et andet begreb for artilleritanken.

HT
En forkortelse for Heavy Tank. En Heavy Tank er en type tank, der en del af World of Tanks.

Hull Down
Et begreb, der dækker over at placere sin tank således, at kun toppen kan ses. Resten af skroget er dækket af en bygning, sten eller andet terræn.

LT
En forkortelse for Light Tank. En Light Tank er en type tank, der en del af World of Tanks.

MT
En forkortelse for Medium Tank. En Medium Tank er en type tank, der en del af World of Tanks

TD
En forkortelse for Tank Destroyer. En Tank Destroyer er en type tank, der en del af World of Tanks.

Dollars
De penge som spillerne anvender til at købe granater, udstyr, pistoler og våben.

WoT
En forkortelse for World of Tanks.

18+. SPIL ANSVARLIGT. REGLER OG VILKÅR GÆLDER.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.