Alle links markeret med stjerne (*) er reklamelinks, og vi kan generere indtjening på baggrund af disse.

Overwatch – odds / betting

Overwatch er den nyeste eSport, der har gjort sin indtræden på den helt store professionelle eSport-scene. Overwatch blev udgivet i maj 2016, og er i dag allerede en af DE mest omtalte og aktive titler indenfor eSport.

i takt med med den stigende interesse for eSport generelt, så har mange bookmakere taget Overwatch til sig tidligt. Læs vores betting guide herunder for at blive informeret om alt, der er nødvendigt at vide for at blive succesfuld til Overwatch betting.

ODDS PÅ OVERWATCH

Se flere spil og odds

TOP 3 BETTING SIDER

Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. ROFUS.nu. StopSpillet.dk. Betfair Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje StopSpillet.dk. LeoVegas Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. ROFUS.nu. StopSpillet.dk. Nordicbet

SPIL PÅ OVERWATCH

Da Overwatch er en forholdsvis ny tendens hos bookmakerne, er det stadig begrænset, hvor mange spilmuligheder der er tilgængelige til Overwatch. De mest klassiske spilmuligheder, der kan findes hos alle de store eSport-titler, er også dem, du hovedsageligt vil finde hos bookmakerne til Overwatch på nuværende tidspunkt. Der er dog få bookmakere, som allerede nu er begyndt at tilbyde spilmuligheder, der er unikke kun for Overwatch. I det kommende afsnit kan du læse om spilmulighederne på Overwatch.

Vinder af kampen

Den mest almindelige spilmulighed, der bliver udbudt af bookmakerne, er kampvinder-spilmuligheden. En kamp i Overwatch kan spilles efter flere forskellige formater, hvilket betyder, at en kamp kan afgøres på flere forskellige måder. Dog er det ekstremt sjældent, der anvendes et format, hvor kampen også kan ende uafgjort. De mest almindelige formater er bedst af tre- eller bedst af fem-opgør, alt efter hvilken turnering, der spilles i, eller hvor langt i turneringen den pågældende kamp er.

Vinder af kortet

Alt efter hvilket format, der spilles i en kamp, så afgøres kampen over et bestemt antal kort (maps). Hos de fleste bookmakere er det muligt at oddse på vinderen af det pågældende map. Det er typisk også en spilmulighed, der gør sig gældende på liveodds.

Antal kort over/under

Samme historie som ovenstående spilmulighed. Her er det dog muligt eksempelvis at oddse på over eller under 2,5 kort, hvis der spilles bedst af tre maps. Hvis der spilles bedst af fem eller syv maps, hvilket sker forholdsvis ofte i Overwatch, så vil denne spilmulighed tilpasses, så der er flere over/under-spilmuligheder på en kamp.

Kamp handicap – kort

Det er generelt muligt at oddse med handicap på eSport i form af handicap tildelt på kort. Det samme er gældende i Overwatch. Alt efter hvor mange kort, der spilles i den pågældende kamp, så er det endnu engang muligt at tildele et handicap til holdene i form af plus- eller minuskorthandicap.

Korrekt score

Denne spilmulighed er typisk den sværeste at forudsige, da den mindste fejltagelse i en enkelt teamfight kan påvirke den endelige score drastisk. Der er derfor ligeledes det højeste odds på denne spilmulighed. I en kamp, hvor der spilles bedst af fem, er det muligt eksempelvis at oddse på, at hold A vinder 3-2 over hold B. Disse point er naturligvis antallet af vundet kort.

Vinder mindst 1 kort

En spilmulighed, der kan anvendes virkelig sikkert eller usikkert, er vinder mindst 1 kort-spilmuligheden. Spilmuligheden giver sig selv. Man kan oddse på, at hold A eller B vinder mindst ét kort i kampen. I en kamp med stor niveaumæssig difference er det selvfølgelig meget sikkert, at favoritholdet vinder mindst ét kort og modsat for underdog-holdet.

Spillerspecials

Især Danske Spil er gode til at tilbyde en række unikke spilmuligheder, man ikke finder andre steder. En af disse er spillerspecials, hvor de fokuserer på eksempelvis antallet af kills, en bestemt spiller opnår.

TURNERINGER OG LIGAER

OGN Overwatch APEXOGN Overwatch APEX
OGN (OnGameNet) Overwatch APEX er en turnering, der afholdes i eSportens hjemland, nemlig Sydkorea. 16 hold kæmper i alt i en af verdens største Overwatch-turneringer, hvoraf 12 af de 16 hold er koreanske, og de sidste fire er hold fra enten Europa eller USA, der er blevet direkte inviteret af OGN. Overwatch er en af de største titler i Sydkorea på nuværende tidspunkt, hvilket også er grunden til, at OGN vælger at administrere Overwatch-turneringer på lige fod med League of Legends-turneringer.

OW Winter PremiereOW Winter Premiere
OW Winter Premiere er en amerikansk turnering, der netop har kørt sin første sæson igennem, hvor USA’s Overwatch-elite møder hinanden på tværs af kvalifikationsturnering, gruppespil, slutspil og finaler. Turneringen afvikles over to måneders tid, hvor en måned går til kvalifikationskampe, og den anden måned indeholder gruppespil, slutspil og finaler.

IEMIEM
Intel Extreme Masters (IEM) er et samarbejde mellem ESL og Intel, der afholder nogen af verdens største eSport-turneringer under eksklusive forhold rundt omkring i verden. Overwatch var en del af den seneste IEM-turnering, der blev afholdt i Gyeonggi, Sydkorea. At Overwatch allerede er en del af IEM-turneringer på lige fod med Starcraft II, Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends, er en helt utrolig præstation for så ungt et spil. Overwatch forventes også at være en titel ved fremtidige IEM-turneringer.

DreamHackDreamHack
DreamHack Winter 2016 var det første DreamHack-event, hvor Overwatch også var en del af programmet. Der er endnu ikke offentliggjort yderligere DreamHack-events, hvor Overwatch er på tapetet, men det betyder dog ikke, at de ikke vil være at finde. Der afholdes i alt ni forskellige DreamHack-events i 2017, og vi regner klart med, at Overwatch vil være en del af flere af disse.

Overwatch World CupOverwatch World Cup
Overwatch World Cup er den helt store årlige turnering, der afholdes af Blizzard selv. Turneringen blev sidst år afholdt samtidig med afviklingen af BlizzCon 2016. Turneringen indebærer på bedste verdensmesterskabsmanér en række hold fra forskellige nationaliteter, der dystede om at bevise, hvilket land i verden, der er bedst til Overwatch. Overwatch World Cup er en turnering, der vil vende tilbage på årlig basis, hvilket gør det til en årlig event at se frem til.

18+. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder.

Betfair 600 startbonus

LÆR AT BETTE PÅ OVERWATCH

Vi har udarbejdet en betting-guide, hvor der er fokus på de mest essentielle elementer af Overwatch og de professionelle holds brug af disse. Størstedelen af det nedenstående er opbygget på baggrund af kendskab til holdene og spillet generelt. Læs afsnittet ”Overwatch for dummies”, hvis du vil have en bredere forståelse for spillet.

1. Turneringer og turneringsformater

Det er først og fremmest yderst fordelagtigt at kende til vigtigheden af den pågældende turnering, da det angiver, hvor betydningsfuld en sejr er for de deltagende hold. Der er betydeligt større chancer for en underdog-overraskelse, hvis der er tale om en mindre betydningsfuld Overwatch-turnering. Derudover er det altafgørende at kende til turneringens format, da det kan have en stor betydning for de endelige resultater i kampen. Jo flere maps der spilles, før kampen er afgjort, jo sværere vil det være for en underdog at vinde.

2. De professionelle holds spillestil

Der kan være stor adspredelse i, hvordan de professionelle hold griber en kamp an, alt efter hvilken modstander de er oppe imod, hvilke maps der skal spilles og hvilket format, der anvendes. Den letteste måde at danne kendskab til holdenes spillestil er ved at følge deres kampe og de største turneringer samt statistikkerne. Nogle hold er langt mere struktureret i deres opbygning end andre. Dette indebærer bl.a. placeringen på de enkelte punkter, holdkomposition og brug af Ultimates. Derudover skelner man typisk mellem passive og aggressive hold – både på den forsvarende og den angribende side. Nogle maps tilgodeser en særlig form for spillestil frem for andre spillestile.

3. Et holds map- og hero-pool

Ligesom i andre store eSport-titler, hvor der er særskilte maps, vil holdene specialisere sig i nogle maps frem for andre. Dette kalder man for en ”map-pool”, altså den pulje af maps, som et hold er særligt indøvede i. Dette er særligt gældende for titler som Counter-Strike, Call of Duty og Heroes of the Storm. En anden ting, der gør sig gældende i Overwatch er de enkelte spilleres ”hero-pools”, altså den pulje af karakterer, der spilles af en af de enkelte spillere på holdet. Hero-pools og Map-pools hænger tit sammen, da en række heroes er mere fordelagtige på nogle maps end andre. Det er to faktorer, der er vigtige at have in mente, da det kan have en stor betydning for afgørelsen på et odds.

4. Den nuværende ‘meta’

”Meta” er et begreb, der bliver brugt i mange store eSport-titler. Metaen betegner den overordnede måde, hvorpå Overwatch bliver spillet lige nu. Det kan både være i form af valgte heroes og maps, men også den måde du griber runderne an på i løbet af kampen. Det kan være en kerne af tre eller fire heroes, der bliver valgt på bestemte maps hos alle hold, da disse heroes klart er bedst til at udføre bestemte opgaver på det bestemte map. De hold, der er bedst til at spille den gældende meta, er typisk også de hold, der klarer sig bedst.

5. Holdets seneste form’

Momentum er en stor faktor for mange hold, når de skal spille deres næste kamp. Er holdet i en god stime og har en masse momentum, vil det typisk også overføres til det næste opgør. Samtidig kan den modsatte tendens også have en negativ effekt. Hvis et hold har problemer med nogle elementer i deres spil, kan det have en betydelig påvirkning på deres spil. Nogen hold bliver også lettere påvirket af den seneste form end andre, hvis der er tale om emotionelle hold. Særligt hold med mindre erfaring lider under dette.

DANSKE BOOKMAKERE

Der findes en række bookmakere med Overwatch i sortimentet. Dog er nogle mere aktive end andre, da det stadig er en forholdsvis ny titel på eSport-markedet. Herunder har vi samlet de bedste og mest aktive danske bookmakere, som også tilbyder Overwatch som en del af deres sortiment.

Stort udvalg af odds på LOL, CS:GO og Dota 2. Få 600 kr. i bonus.

1. Gå til Betfair – KLIK HER
2. Opret gratis konto
3. Indbetal og modtag startbonus

18+. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder.
888sport

Massevis af odds på LOL, CS:GO og Dota 2. Få 1.000 kr. i bonus.

1. Gå til 888Sport – KLIK HER
2. Opret gratis konto
3. Indbetal og modtag startbonus

18+. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder.
NordicBet

Kæmpe velkomstbonus på 1.000 kr. Stort fokus på nordisk eSport.

1. Gå til NordicBet – KLIK HER
2. Opret gratis konto
3. Indbetal og modtag startbonus

18+. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder.

OVERWATCH FOR DUMMIES

Overwatch er et spil, der er en hybrid af flere populære genrer, hvilket også har været med til at sikre spillets tidlige succes. Overwatch hører både under FPS- (First Person Shooter) og MOBA-genren (Multiplayer Online Battle Arena). På mange måder samler Overwatch altså elementer fra spil som både Counter-Strike og Call of Duty kombineret med League of Legends og Dota 2. Det har vist sig at være nøglen til succes for Blizzard Entertainment, der er udviklerne af Overwatch.

1. Sådan spilles en Overwatch kamp

Overwatch er et spil, der har sin helt egen spillestil og fremgangsmåde i kampene. Den titel, der kommer tættest på Overwatch er uden tvivl Team Fortress 2, der aldrig slog igennem på den helt store eSport-scene. Mange af de fundamentale elementer i de to spil minder om hinanden. I Overwatch er der seks spillere på hvert hold. De seks spillere påtager sig hver især en bestemt helt, der har sine egne unikke egenskaber. En kamp kan afvikles med forskellige spilleregler (game-modes), som forklares i punktet herunder. En kamp spilles typisk efter et BO3 eller BO5 format (best of 3/5, altså antal spillede maps). Det er dog også set visse gange, at der spilles BO1 eller BO7.

2. Game-modes (maps)

Et element, der er med at skabe alsidighed og spænding i Overwatch, er, hvordan spillet er inddelt i flere forskellige game-modes; Assault, Escort, Hybrid og Control Point.

Assault
Der findes tre forskellige Assault maps på nuværende tidspunkt; Hanamura, Volskaya Industries og Temple of Anubis. Alle tre maps har den samme tilgang: To hold kæmper om at vinde kontrol over et map. Det ene hold angriber, og det andet hold forsvarer. Der er to punkter, der skal overtages af det angribende hold, inden tiden løber ud. Der kan kun angribes ét punkt ad gangen, og det andet punkt bliver først tilgængeligt, når det første punkt er overtaget. Det er forskelligt, hvor lang tid et hold har til at angribe eller forsvare, alt efter hvilket map, der er tale om. Når et angribende hold overtager et punkt, så vil de blive tildelt ekstra tid til at overtage det næste punkt. Overtagelsen af et punkt giver et point til det angribende hold. Begge hold skiftes til henholdsvis at angribe eller forsvare, indtil tiden er udløbet.

Escort
Der er tre forskellige Escort-maps på nuværende tidspunkt; Dorado, Route 66 og Watchpoint: Gibraltar. Alle tre Escort-maps fungerer på samme vis. To hold kæmper om henholdsvis at forsvare eller angribe tre punkter. Et punkt overtages ved at eskortere et såkaldt ”payload” (vogn) fra et startpunkt igennem to checkpoints og til sidst i det endelige punkt. Vognen kan kun skubbes af angriberne, hvis der ikke er nogen fra det forsvarende hold, der berør vognen. Hver gang det angribende hold krydser et punkt, bliver de tildelt yderligere tid. Hvert punkt giver et point. Når et hold har eskorteret vognen forbi alle tre punkter, eller når tiden er udløbet, så skifter de to hold side. Dette fortsætter, indtil tiden er udløbet, eller det ikke længere er muligt for det ene hold at score flere point end det andet. En udvidelse til Escort-maps er, at det medregnes, hvor langt vognen bliver skubbet. Dette betyder, at hvis flere hold har scoret det samme antal point, så er det det hold, der har skubbet vognen længst, der vinder.

Hybrid
I skrivende stund er der fire hybrid-maps; Eichenwalde, Hollywood, King’s Row og Numbani. Hybrid-maps er en kombination af Assault og Escort. Først skal der henholdsvis forsvares eller angribes et punkt, ligesom i Assault-maps. Hvis det lykkes det angribende hold at overtage det først punkt, så vil der blive anbragt en vogn (payload) ved det punkt, og derfra fungerer det ligesom Escort-maps, hvor vognen dog kun skal eskorteres to yderligere punkter i stedet for tre. Ligesom Escort-maps er både tid og distance en faktor i Hybrid-maps.

Control Point
Der er på nuværende tidspunkt fire forskellige Control Point maps: Illios, Lijiang Tower, Nepal og Oasis. Control Point maps er særlige i den forstand, at de bliver afviklet som sæt. Hvert Control Point map har minimum tre forskellige runder. I midten af hvert map er der et punkt, der kan kontrolleres af begge hold. Altså i denne game-mode er begge både angribende- og forsvarende hold. Punktet kontrolleres ved at være det eneste hold, der berører punktet i et bestemt antal sekunder. Når et hold kontrollerer punktet, er det deres opgave fortsat at kontrollere det ved at forsvare det fra det andet hold, der vil forsøge at angribe kontrolpunktet. Så længe et hold kontrollerer et punkt, vil holdets procentandel stige gradvist. Så snart et hold formår at holde punktet længe nok til, at de har opnået 100%, så får det givende hold et point. Derefter skiftes der til andre omgivelser på samme map, hvor begge hold nu skal kæmpe om et nyt kontrolpunkt. Alle Control Point maps har tre forskellige runder, der hver især har sine egne omgivelser og et unikt punkt, der skal kontrolleres. Control Point spilles typisk i sæt af tre eller fem. I kampe, hvor sættene indeholder fem runder, vil de sidste to runder blive tilfældigt udvalgt blandt de tre forskellige mulige udgaver af et map.

3. Roller/Heroes

Hver spiller i Overwatch påtager sig rollen som en bestemt hero. Spillerne kan til hver en tid i løbet af kampen skifte sin karakter, hvis de befinder sig i det rum, hvor man genopliver, efter man er blevet slået ihjel af modstanderne eller sig selv. Der er fire forskellige roller; Offense, Defense, Tank og Support. Offense og Defense er yderligere samlet under den samlede DPS-kategori (Damage Per Second), altså er Offense og Defense overordnet set såkaldte Damage Dealers. Et hold kan ikke have mere end en af de unikke heroes på holdet i det nuværende regelsæt.

Offense (DPS)
De heroes, der indgår under kategorien ’Offense’ har til formål at spejde banens områder efter modstandere, påføre modstanderholdet så meget skade som muligt og lægge pres på det pågældende punkt eller objekt. Offense-heroes er kendetegnet ved en høj mængde af potentiel skade, om det så kommer i bølger eller mere konstant. De er typisk også kendetegnet ved en høj mobilitet og en lavere mængde af HP (Health points – oversat til dansk: livspoint. Altså den mængde af skade, en hero kan modtage, før denne dør).

Defense (DPS)
De heroes, der hører til ’Defense’ kategorien, har som hovedfokus at forsvare bestemte lokationer på banen. De bruges især til at skabe et såkaldt ”choke point”, altså et snævert område, der er svært at bryde igennem for angriberne. Defense-heroes er også med til at skabe en frontlinje i samarbejde med Tank-heroes. Defense-heroes er generelt mere stationære og har en længere afstand på deres våben og egenskaber.

Tanks
Tank-heroes er store og hårdføre heroes, der har til at opgave at etablere en frontlinje og samtidig forsvare deres medspillere. Desuden har Tank-heroes mulighed for at forstyrre eller afbryde modstandere med evner og egenskaber, der kan stoppe modstanderen midlertidigt. Tanks har ekstra meget HP og har typisk en form for skjold, der kan absorbere skade.

Supports
Support-heroes er – modsat tanks –  meget skrøbelige og har svært ved at varetage sig selv. De er afhængige af, at resten af holdet spiller omkring dem og bakker dem op. Til gengæld har de evnen til at helbrede holdkammerater, påføre fordelagtige effekter til deres holdkammerater eller negative effekter til modstandere og generelt supportere deres hold. De har til opgave at holde deres holdkammerater i live så længe som muligt og samtidig forsøge at holde sig selv i live, da de typisk vil være hovedfokus for modstanderholdet.

4. Abilities og Ultimates

I skrivende stund er der 23 forskellige heroes i Overwatch. Dette er et tal, der fortsat stiger. Hver hero har minimum fire unikke abilities (egenskaber). Nogle karakterer har dog helt op til otte. En af disse abilities er en heroes ”Ultimate”, altså en ultimativ egenskab, der bygges op i løbet af en kamp ved hjælp af energi. En hero bygger energi gradvist ved et bestemt tidsinterval. Derudover vil alle abilities også tilføre en bestemt mængde energi, hvis altså den anvendte egenskab er succesfuld. I mange spil er der et økonomisk aspekt, der tilfører dybde og strategi til spillet. Abilities og Ultimates er det økonomiske aspekt i Overwatch. Holdene fokuserer på at opbygge Ultimates hurtigst muligt for at skabe en fordel i kampen. Forskellige kombinationer af Ultimates er ekstra fordelagtige, hvilket resulterer i bestemte kompositioner af heroes, der er fordelagtige for hinanden. Desuden er det lettere for holdene at vinde en teamfight ved korrekt brug af Ultimates.

CS:GO ORDBOG

BO3
Best of 3, altså en kamp, hvor der spilles bedst af tre maps.

BO5
Best of 5, altså en kamp, hvor der spilles bedst af fem maps.

Support
En af de overordnede roller en spiller kan have i Overwatch. Support-spilleren er en hjælpende og støttende rolle på holdet.

Tank
En af de overordnede roller en spiller kan have i Overwatch. Tank-spilleren forsøger at forsvare sine holdkammerater og samtidig danne en frontlinje.

DPS
(Damage Per Second) En af de overordnede roller en spiller kan have i Overwatch. DPS-spilleren er et holds hovedkilde til at påføre modstanderholdet skade og derved skabe et pres på modstanderen.

Defense
DPS-rollen er inddelt i to underkategorier: Defense og offense. Defense-kategorien indeholder mere defensive og stationære DPS-heroes.

Offense
DPS-rollen er inddelt i to underkategorier: Defense og offense. Offense-kategorien indeholder mere aggressive og mobile DPS-heroes.

Assault
En af Overwatch’s spiltyper (game-modes). Læs mere om denne under ”Overwatch for dummies”.

Escort
En af Overwatch’s spiltyper (game-modes). Læs mere om denne under ”Overwatch for dummies”.

Hybrid
En af Overwatch’s spiltyper (game-modes). Læs mere om denne under ”Overwatch for dummies”.

Control Point
En af Overwatch’s spiltyper (game-modes). Læs mere om denne under ”Overwatch for dummies”.

Abilities/Spells
Alle heroes i Overwatch er udstyret med en række egenskaber og evner. Disse betegnes som abilities eller spells.

Ultimate ability
Hver hero I spillet har et særligt ability, nemlig deres ultimate ability. Hver gang en spiller påfører en handling på en modstander eller holdkammerat, er det med til at indsamle energi. Når en spiller rammer 100% energi, vil det være muligt at anvende sit ultimate ability.

Payload
Payload er et andet ord for den vogn/bil/karavane osv., der skal skubbes af det angribende hold i Escort og Hybrids maps.

Choke point
Bestemte steder på et map, der kan gøre, at et hold har svært ved at bryde igennem forsvaret netop der, da der kun er én vej igennem.

Heroes
De karakterer, der bliver kontrolleret af spillerne. Der er i skrivende stund 23 unikke heroes i Overwatch.

Maps
De baner eller kort, som kampene forløber sig på. Der er i skrivende stund 14 forskellige baner i Overwatch. Disse er yderligere inddelt i forskellige ”game-modes”.

Teamfight
En teamfight er et begreb, der dækker over en situation i en kamp hvor alle spillere, eller i hvert fald størstedelen af hvert hold, kolliderer i en stor kamp. Vinderen af teamfights har som regel det bedste udgangspunkt efterfølgende. Der kan være mange teamfights i en kamp. Teamfights kan spilles på mange forskellige måder, og det er især i løbet af teamfights, at det bedste hold i en kamp findes.

Meta
Den overordnede spillestil, der er gældende i en bestemt tidsperiode i Overwatch. Læs mere om dette under ”Overwatch betting guide”.

Map-pool
En pulje af maps, der er gældende for et bestemt hold eller i en bestemt turnering. Læs mere om dette under ”Overwatch betting guide”.

Hero-pool
En pulje af heroes, der bliver spillet af en enkelt spiller eller et hold. Læs mere om dette under ”Overwatch betting guide”.

18+. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

SENESTE NYHEDER

Web Analytics