LEAGUE OF LEGENDS – ODDS / BETTING

League of Legends (LoL i daglig omtale) er verdens største eSport. Der konkurreres på professionelt niveau i League of Legends om pengepræmier i millionklassen. Det er hold fra hele verden, der spiller mod hinanden på kryds og tværs af kontinenter for at blive det ultimative League og Legends hold.

Hos de danske bookmakere kan du følge alle store kampe, turneringer og ligaer i professionel League of Legends.

Vi har desuden udarbejdet en betting guide, der klæder dig på til League of Legends betting – det indebærer alt fra spillets oddsmuligheder, turneringer og ligaer, spilforslag, bettingtips og “League of Legends for dummies”.

ODDS PÅ LEAGUE OF LEGENDS

SPIL PÅ LEAGUE OF LEGENDS

Der findes mange forskellige spilmuligheder hos bookmakere. Vi har samlet nogle af de mest populære og forklaret dem, så der ikke burde være noget tvivl omkring dem.

Vinder af kampen

En kamp i League of Legends afgøres over en bestemt mængde kort. Hvor mange kort, der spilles i en kamp, varierer alt efter hvilken turnering, der er tale om. Det kan være alt fra et til fem kort, der spilles i en kamp. Vinderen af kampen er det hold, der vinder flest kort. Det mest typiske format er bedst af tre kort. I dette format er det holdet, der først vinder to kort, som vinder kampen. Det er sjældent, at der spilles bedst af to eller fire kort, hvilket betyder, at uafgjort sjælendt er en mulighed i et League of Legends’ opgør.

Vinder af kortet

Når holdende skal mødes i opgør, hvor der spilles mere end et kort, så vil det være muligt at oddse på, hvilket hold der vinder hvilket kort. Det betyder, at når to hold mødes i en bedst af tre kamp, så er det også muligt at oddse på vinder af kort et og kort to. Det tredje kort kan eksempelvis blive åbnet på liveodds, hvis resultatet er 1-1 efter de første kort.

Antal kort over/under 2,5

Du kan på forhånd oddse på den mængde af kort, som, du tror, vil blive spillet i kampen. Det gøres ved en over/under spilmulighed. Da bedst af tre kort er det mest almindelige format, så vil denne spilmulighed typisk hedde over/under 2,5 kort. Hvis der i stedet spilles fem kort, så vil spilmuligheden ændres til over/under 3,5 kort.

Vinder mindst 1 kort

I en kamp, der spilles over flere kort, er det muligt at oddse på, at det ene eller det andet hold vinder mindst et kort. Det er odds, der i de fleste tilfælde er meget lavt på favoritholdet. Til gengæld er der god mulighed for at benytte oddset i en double eller en tripple, da sandsynligheden for at et favorithold taber 2-0, er forholdsvis lav.

Korrekt score af kort

Det er også muligt at oddse på kampens korrekte score. I en bedst af tre kamp er der fire forskellige udfald. Hold A vinder 2-0 eller 2-1, og hold B vinder 2-0 eller 2-1. I kampe, hvor de spilles mere end tre kort, bliver det betydeligt sværere at forudsige kampens endelige score. Denne spilmulighed har ofte relativt høje odds.

Kamp handicap – kort

Bookmakerne tilbyder en handicap spilmulighed, hvor man tildeler det ene hold et handicap i form af kort. Det kan selvfølgelig både været et minus handicap på favoritholdet og et plus handicap på det mindre favoriserede hold.

First blood

League of Legends er en af de få eSports, hvor man kan oddse på ”first blood” i kampen. First blood definerer det hold, der først dræber en af modstanderens spillere. First blood er vigtigt, fordi det tildeler en ekstra mængde guld til den spiller, der får first blood. I en League of Legends kamp er det vigtigt at komme godt fra start.

Hold får første dragon

På det kort, der spilles på i League of Legends, er der en række monstre, som holdene kan slå ihjel. De forskellige monstre tildeler holdene forskellige fordele. Du kan læse mere om de forskellige monstre i bunden af artiklen, hvor vi har lavet en League of Legends ordbog. Dragon er en de vigtige monstre for holdene. Derfor er det muligt at spille på hvilket af holdene, der dræber den første dragon.

Antal dragons over/under

Når dragon dør, vil den genoplive efter noget tid. Det betyder, at holdene kan dræbe flere dragons for at få flere fordele. Det er derfor muligt at spille på mængden af dragons, der dræbes i en kamp. Spilmuligheden er formet som en over/under spilmulighed. Den typiske mængde af dragons i spilmuligheden vil være over/under 3,5. Dog er der nogle hold, der fokuserer mere på dragons end andre. I disse kampe ændrer bookmakerne spilmuligheden til over/under 4,5 dragons.

Hold får første baron

Baron er klart det monster på League of Legends kortet, der har den største værdi for holdene. Mange kampe er blevet afgjort omkring baron. Baron er også det monster, der tildeler den klart største fordel til holdene. Når det er sagt, så er det end ikke alle kampe, hvor baron overhovedet bliver dræbt. Det er dog muligt at spille på, hvilket af holdene der dræber den første baron.

Antal barons over/under

Baron er et monster, der er virkelig svært at dræbe. Holdene er nødsaget til at samle størstedelen af deres spillere, før det er muligt at dræbe baron. Det er derfor begrænset, hvor mange barons der er tid til at dræbe. Bookmakerne svinger imellem at lave spilmuligheden til over/under 0,5 eller 1,5 barons.

Hold ødelægger første tower

League of Legends kortet indeholder en række bygninger, der tilhører de to forskellige hold. Disse bygninger er vigtige, for det gælder om at ødelægge hinandens. For at vinde kampen skal holdene ødelægge størstedelen af modstanderens bygninger. En af disse bygninger er towers. Towers giver en stor mængde penge til holdet, når de ødelægger en af modstanderens towers. Det er muligt at oddse på, hvilket hold der ødelægger det første tower.

Antal towers over/under

For at vinde kampen er holdene nødsaget til at ødelægge mindst fem af modstanderholdets towers.  Bookmakerne tilbyder en spilmulighed, hvor man spiller på, hvor mange towers der bliver ødelagt i en kamp. Det spilles som en over/under spilmulighed. Det er forskelligt, hvor mange towers væddemålet bliver fastlagt med. Det er typisk over/under 12,5 eller 13,5.

Hold ødelægger første inhibitor

En anden vigtig bygning på League of Legends-kortet er inhibitor. Inhibitor er en af de inderste bygninger i basen. Inhibitor vil også genoplive efter lidt tid. Det er muligt at spille på, hvilket hold der ødelægger den første inhibitor.https://player.twitch.tv/?channel=lck1&!autoplay

TURNERINGER OG LIGAER

LoL EU LCS mini-logo

LCS EU
LCS (League Championship Series) EU er den europæiske officielle League of Legends liga. De ti bedst hold i Europa spiller to sæsoner på et år. Den ene ved navn Spring Split og den anden Summer Split. I slutningen af begge sæsoner bliver der afholdt et slutspil, hvor de 6 bedst placerede hold kæmper mod hinanden om at få del i de vigtige Circuit Points. Disse point indsamles og bruges til at få deltagelse ved årets største League of Legends begivenhed, Worlds. Der er forklaret mere om Worlds senere i artiklen.

LoL NA LCS mini-logo

LCS NA
LCS NA er den nordamerikanske officielle League of Legends liga. Også i LCS NA deltager ti hold mod hinanden over to sæsoner på et år. Det er altså samme konstruktion som LCS EU. Ved LCS 2016 Summer Split vil der dog være forskelle i det europæiske og nordamerikanske kampformat. Det er seks hold fra LCS EU og NA, der kvalificerer sig til Worlds. Det er tre fra hver region.

LoL LCK mini-logo

LCK
LCK (League of Legends Championship Korea) er den koreanske officielle League of Legends liga. LCK har et anderledes format end både LCS EU og NA. LCK bliver afholdt af det koreanske TV-selskab, OnGameNet (OGN). Selvfølgelig arbejder OGN i samarbejde med Riot Games. OGN har altid stået for den koreanske League of Legends liga. Der er tre hold fra LCK, der kvalificerer sig til Worlds.

LoL LPL mini-logo

LPL
LPL (League of Legends Pro League) er den kinesiske officielle League of Legends liga. LCK har også sit eget særlige sæsonformat. Der er i alt 12 deltagende hold I LPL. Tre af disse hold kvalificerer sig i sidste ende til Worlds. LPL har siden begyndelsen været en af de ligaer, der har det højeste niveau af League of Legends i verden.

LoL LMS mini-logo

LMS
LMS (League of Legends Master Series) er en liga, der er kombineret af flere lande. Hold fra Taiwan, Hong Kong og Macao deltager i LMS. Der er i alt otte hold, der deltager hvert år i LMS. I modsætning til de andre ligaer er der kun to hold fra LMS, der kvalificerer sig til Worlds. LMS har også sit eget særlige sæsonformat.

LoL Worlds mini-logo

World Championship (Worlds)
Worlds
 er det årlige højdepunkt inden for League of Legends. I det hele taget er Worlds en af de største begivenheder inden for eSport. Worlds ligger typisk i oktober måned. Til Worlds kulminerer hele årets League of Legends spil. Alle de bedste hold fra de ovenævnte regioner mødes i en altafgørende turnering, hvor kun et hold står tilbage som legender. De fem regioner ovenover udgør i alt 14 deltagende hold. De sidste to hold kvalificerer sig til Worlds igennem en international wildcard turnering.

LoL MSI mini-logo

Mid-Season Invitational
Når den første sæson er afsluttet i alle de forskellige regioner, så mødes vinderne af de forskellige regioner og et enkelt wildcard-hold til Mid-Season Invitational. Der er seks hold, der deltager i turneringen. Der spilles først gruppespil med to grupper af tre hold i hver gruppe. To hold elimineres, og de resterende fire hold går til semifinalerne. I slutspillet er alle kampene bedst af fem kort.

ESL mini-logo

IEM
Hvert år afholdes Intel og ESL i samarbejde med IEM (Intel Extreme Masters). De bedste hold og spillere i henholdsvis Counter-Strike, League of Legends og StarCraft II kæmper mod hinanden om store pengepræmiepuljer under ekstravagante kulisser. Der er otte kvalifikationsrunder i verden. Fra hver kvalifikationsturnering vil et League of Legends hold kvalificere sig til den store finale ved IEM.

LÆR AT BETTE PÅ LOL

Herunder giver vi et par gode råd til at blive en succesfuld League of Legends oddser. Følg rådene for at blive hjulpet godt i gang med din League of Legends betting karrierer.

1. Brug forskellige spilmuligheder

Vinder af kampen oddset er ikke altid den bedste udvej. I takt med at League of Legends har udviklet sig som spil, så har bookmakerne også åbnet flere og flere spilmuligheder på verdens største eSport. Gode muligheder at undersøge er spilmuligheder som eksempelvis antal af dragons dræbt og antal af towers ødelagt. League of Legends bliver spillet på mange forskellige måder af de forskellige hold. Nogle af holdene er mere fokuseret på disse objekter som towers og dragons, end andre er. På League of Legends officielle hjemmeside kan du under hver sektion af de forskellige regioner finde dybdegående statistikker over alle de deltagende hold. Her kan du se, hvilke hold der satser mere på eksempelvis dragons og towers end andre. Generelt er det også to gode spilmuligheder i lige kampe, da kampene har større chance for at trække ud. Jo længere tid holdene spiller, jo flere dragons og towers vil der blive ødelagt. Du finder hjemmesiden her.

2. Holdopstilling

Det kan ske for League of Legends hold, at en af deres kernespillere ikke har mulighed for at spille med i enkelte kampe. Du bør altid forsikre, at det hold, som du oddser på, er fuldtallige. Derudover er det også muligt for holdene at skifte en af deres fem kernespillere ud i løbet af en sæson. På League of Legends officielle hjemmeside er det også muligt at finde informationer om holdenes opstillinger. Der er et link til siden her.

3. Dan et kendskab til holdene

Der er mange hold, man skal kende til, hvis man følger med alle de forskellige ligaer i de forskellige regioner. Hvis man følger med i kampene på de gratis livestreams af kampene, vil ens chancer for at oddse rigtigt på det givende hold være betydeligt højere. Man vil hurtigt opleve, at holdene spiller på meget forskellig vis. Nogle af holdenes spillestil passer bedre til nogle spilmuligheder end andre.

4. Koreanerne dominerer

Den koreanske liga LCK er værd at give lidt ekstra opmærksomhed. Generelt har den koreanske liga haft det højeste niveau af ligaerne. De er velkendt for deres velovervejede og konsekvente taktiske spil. Det betyder også, at der kommer få overraskelser i den koreanske liga. Man ved også til dels, hvad man kan forvente af de forskellige hold. Holdene er bygget op omkring fastlagte principper. Hvis man kender til de koreanskes hold styrker og svagheder, så er man klædt godt på til at oddse på holdene.

DANSKE BOOKMAKERE

Der er mange danske bookmakere, der følger den professionelle Counter-Strike: Global Offensive scene. Vi har valgt at fokusere på de tre bookmakere, som, vi mener, er bedst. Lær mere om de bedste danske CS:GO bookmakere herunder:

Få 100% i velkomstbonus op til 500kr

18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

FÅ 100% OP TIL 500 KR

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Bonuspenge skal omsættes 8 gange til odds 1.80 eller derover | Minimum indbetaling 50 kr | Maks 500 kr i bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

LEAGUE OF LEGENDS FOR DUMMIES

Der er herunder skrevet en række punkter, der er yderst essentielle, hvis man ønsker at forstå, hvordan en kamp i League of Legends er skruet sammen. Der er selvfølgelig langt flere elementer, der gør sig gældende, men disse er dog få udpluk, der er gode til at skabe en forståelse om spillet.

1. En normal League of Legends kamp

En typisk League of Legends kamp kan vare alt fra 20-60 minutter – nogle gange endda mere til. Der er to hold med fem spillere på hvert hold. De fem spillere kontrollerer hver især en unik karakter, en ”Champion”. Spillerne er fordelt på fem forskellige positioner på League of Legends kortet. De har til opgave at forsvare deres egen base samtidig med, at de ødelægger modstanderens base. Når en spillers champion dør, så vil den genopleve efter en bestemt rum tid. Det hold, der først ødelægger modstanderens hovedbygning, vinder kampen. Det er også muligt for holdene at give op, hvis de ikke mener, at de har en chance for at komme tilbage i kampen.

2. Champions

Der er i alt 130 forskellige champions i League of Legends i skrivende stund. Det tal forøges dog hele tiden. Det varierer meget, hvilke champions der er de populære valg mellem de professionelle.

3. Holdroller

Der er fem forskellige roller på et hold, som alle sammen udfyldes af forskellige champions. Top-laner, Jungler, Mid-laner, ADC og Support. Et hold består af fem spillere, der hver har sin egen dedikerede rolle. Der er forklaret mere om de forskellige roller i vores League of Legends ordbog.

4. Kortet i League of Legends

På billedet ses det kort, som alle League of Legends kampe bliver spillet på. Det er altid det samme kort, der bliver brugt. Kortet består af to halvdele, hvor hvert hold har deres base. Basen er beskyttet af en række towers. Hvert hold har i alt 11 towers. Derudover består basen af inhibitors. Inhibitors er den bygning, der udsender minions (Læs mere om minions i League of Legends ordbogen). Hvis et hold formår at ødelægge modstanderholdets inhibitor, vil der fremover blive udsendt stærkere minions til at angribe basen, der har mistet sin inhibitor. Den sidste og vigtigste bygning er basens nexus. Nexus er hovedbygningen i basen. Hvis nexus bliver ødelagt, så har det andet hold vundet kortet. Resten af objekterne og områderne på kortet er forklaret yderligere i vores League of Legends ordbog.

5. Guld og levels i League of Legends

Det kan være forvirrende for mange nye League of Legends seere, at de indledende minutter i en League of Legends kamp forløber, som de gør. Spillernes champions starter alle i level 1 og med få guld. Spillerne indtjener guld og levels ved at dræbe minions, monstre, bygninger og modstander champions. For hver level kan spillerne udvikle en af deres fire specielle evner. Derudover optjener spillerne guld igennem spillet. Guldet bruges til at købe nyt udstyr til deres champions. Udstyret gør spillernes champions stærkere og stærkere. Til sidst er de stærke nok til at forsøge et angreb mod modstanderholdets base.

6. Spillestil og passende odds

Holdene udvælger forskellige champions, der supplerer deres fortrukne spillemåde. Nogle champions bliver hurtigere stærke end andre, til gengæld bliver de overhalet i styrke senere i spillet. Nogle hold bygger strategier op omkring spillets tidlige stadier og hurtig kontrol over kortet. Andre strategier bygger på at holde modstanderen i skak længe nok til, at holdet har de stærkeste champions. Et hold der fokuserer meget på spillets tidlige stadier vil typisk satse på at få first blood, det første tower og den første dragon. Det er altså en måde at planlægge sin odds omkring de forskellige hold. Modsat vil det være klogt at oddse på et højt antal af towers, dragon og barons, hvis det er to lige hold, der fokuserer på at gøre deres champions klar til det såkaldte ”late-game”.

7. Over 12,5 towers i tætte opgør

Mange gange forsøger holdene at angribe fra flere lanes (læs mere om lanes i vores League of Legends ordbog) samtidig. Der er tre towers på hver lane, og endegyldigt er der to towers foran en nexus. Det betyder, at et hold alene kan ødelægge otte towers, inden de har vundet kampen. I mange tilfælde kan alle 11 towers i en base endda være ødelagt, inden kampen er færdig. Samtidig med dette har det tabende hold også højst sandsynligt ødelagt et par towers i den modsatte ende af kortet, hvis det er en tæt kamp.

LEAGUE OF LEGENDS ORDBOG

Ace
Et ace betegner en situation, hvor det ene hold dræber hele modstanderholdet på samme tid.

Baron
Baron er det største neutrale monster på kortet. Baron er et svært monster at dræbe for holdene. Det kræver at mange champions samles. Holdene vil gøre alt, hvad de kan for at forhindre deres modstandere i at dræbe Baron. Når et hold dræber Baron vil modtage en stor fordel i tre og et halvt minut.

Champion
En champion er den karakter, som de forskellige spillere kontrollerer. Der findes på nuværende tidspunkt 130 forskellige champions i League of Legends. Disse champions har hver især fire unikke evner, som de anvender løbende i kampen.

Dragon
Dragons er store neutrale monstre, som holdene kan dræbe. Når et hold dræber en dragon, modtager holdet en permanent fordel. Der findes fem forskellige slags dragons. De forskellige dragons tildeler hver deres unikke fordel til holdene.

First blood
First blood definerer den første gang, en spiller dræber en spiller på modstanderholdet. First blood giver en ekstra mængde guld og er derfor vigtig for at opnå en god start.

Guld
Guld bruges til at forstærke champions med forskellige udstyr. Man tjener guld ved at dræbe minions, monstre, bygninger eller modstandere. Derudover får alle champions ca. 20 guld hver tiende sekund.

Inhibitor
En inhibitor udsender minions på de tre lanes. Når en inhibitor ødelægges, vil der fremover blive udsendt endnu stærkere minions. En inhibitor bliver genopbygget efter fem minutter. Der vil derefter blive udsendt normale minions igen.

Jungle
Der er to forskellige jungler på kortet; en på hver side af kortet. Junglen indeholder en række neutrale monstre, der tildeler guld og levels til champions.

Lane
League of Legends kortet er opdelt i tre forskellige veje. En i toppen af kortet, en i midten og en i bunden. Disse veje er kaldet ”lanes”.

Levels
En champion kan i alt gennemgå 18 levels. For hver level får champions et point, som de kan udvikle en af deres fire unikke evner med. En champion stiger i level ved at dræbe minions, monstre, bygninger eller modstandere.

Minions
Minions er ukontrollerbare monstre tilhørende hver deres hold. Der bliver udsendt minimum seks minions på hver lane hvert 30. sekund. Minions er spillerens hovedkilde til guld.

Nexus
En nexus er basens hovedbygning. Hvis en nexus bliver ødelagt, så er kampen ovre.

Molotov
En granat der spreder ild på et lille område. Bruges til at tvinge spillere ud af bestemte områder.

Noob
eSport slang sprog for: “En dårlig spiller”.

Penta kill
Et Penta kill betegner en situation, hvor én enkelt spiller dræber hele modstanderholdet inden for kort tid.

Quadra kill
Et Quadra kill betegner en situation, hvor én enkelt spiller dræber fire modstandere inden for kort tid.

Roller
Der er fem forskellige roller på et League of Legends hold. Den første rolle er Top-laner rollen. Top-laneren er alene i toppen af kortet i starten af spillet mod modstanderens top-laner. Den anden rolle er jungler. En jungler starter med at dræbe de neutrale monstre i junglerne. Jungleren vil i løbet af kampen hjælpe sit hold på de forskellige lanes. Den tredje rolle er Mid-laner rollen. Mid-laneren er i den samme situation som top-laneren, bare i spillets midterste lane i stedet for. Den fjerde rolle er Attack Damage Carry (ADC). ADC’en har til opgave at indtjene en masse guld og blive holdets stærkeste champion. Den sidste rolle er support. Supporten støtter ADC’en i størstedelen af kampen. Supporten sørger for at holde modstandere væk fra sin ADC. Derudover sørger supporten for at hjælpe ADC’en med at indtjene nok guld.

Towers
Towers er den bygning, der er flest af på League of Legends kortet. Towers er ukontrollerbare og forsvarer en base mod modstanderens champions og minions.

18+. SPIL ANSVARLIGT. REGLER OG VILKÅR GÆLDER.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.