Gymnasier med eSport på skemaet

I takt med at eSport udbredes og anerkendes hos en stigende del af den danske befolkning, så har en gruppe eSport-entusiaster taget det skridtet videre og åbnet muligheden for, at man kan kombinere sin ungdomsuddannelse med sin eSport-passion. En gymnasieuddannelse med eSport på skoleskemaet kombinerer alle de normale fag fra en HHX, HTX, HF, EUX eller EUD med undervisning i computerspil som eksempelvis League of Legends eller Counter-Strike: Global Offensive.

Danmark er et af de lande i verden, der udvikler flest talenter inden for eSporten. Uddannelseslinjer som disse sikrer professionelle rammer for de unge, der har lyst til at følge og udvikle deres egenskaber inden for eSporten og samtidig sikre sig en ungdomsuddannelse, der klæder dem på til fremtiden. Det er især de yngre generationer, der interesserer sig for den nye trend eSport. eSporten er også samtidig en levevej for et stigende antal mennesker i verden. eSporten danner rammer for et internationalt netværk, når det tages til et højere niveau. Vi har samlet en række skoler, der tilbyder eSports-linjer herunder:

Gymnasium og HF med eSport

Gameitcollege, Djursland, Grenaa:

Game College – Danmarks eneste spilgymnasium. Det er mottoet, man støder på på Gameitcolleges hjemmeside. Game College er den mest spil- og eSport-fokuserede uddannelse, du finder i Danmark på nuværende tidspunkt. Skolen tilbyder to forskellige HTX-linjer: Game IT College og Game Art College. Derudover tilbyder de også en HHX-linje: Game Sport College. Det er tre unikke linjer med forskellige fag.

Læs mere om uddannelsen på dette link: http://www.gameitcollege.dk/uddannelsen/

Campus Vejle – Vejle Sportscollege (EUX, EUD og HHX)

Campus Vejle er den mest populære og velkendte eSports-uddannelse i Danmark. På Campus Vejle kommer man i tæt kontakt med en stor professional dansk eSport-organisation, Tricked E-sport. Du samarbejder med professionelle eSports-udøvere- og coaches. Det er en god måde at danne netværk inden for den professionelle eSport-verden.

Læs mere om uddannelsen på dette link: http://www.campusvejle.dk/

HF & VUC Fyn

HF E-Sport linjen på HF & VUC Fyn kombinerer en HF-enkeltfagsuddannelse med din passion for eSport. Der er fokus på at ”gamificere” undervisningen og udvikle elevens egenskaber inden for computerspil og IT. HF & VUC Fyn samarbejder med Marienlyst e-Sport og fokuserer på talentudvikling. Du bliver tilknyttet en eSport-coach, der følger din udvikling.

Læs mere om uddannelsen på dette link: http://vucfyn.dk/odense/hfesport

KBH syd HF & VUC

Tænker du, at det fynske og jyske er for langt væk rent geografisk, så kan du på KBH tage en fuld HF-eksamen kombineret med en eSports- og gaming-fokuseret linje. Også her vil du blive undervist af gaming-eksperter, og der vil blive inviteret professionelle eSports-udøvere som en del af undervisningen.

Læs mere om uddannelsen på dette link: http://kbhsyd.dk/uddannelser/2-aarig-hf/esport-linjen/

 

Efterskoler og højskoler med eSport-linjer:

Udover de gymnasiale eSport-uddannelser så er en lang række efterskoler og højskoler også begyndt at tilbyde eSport-linjer, hvor der er gaming på skoleskemaet. Vi har samlet en række af dem herunder:

Efterskoler:

Adventure Efterskolen, Skelde, 6310 Broager.

Link: https://adventure-efterskolen.dk/e-sport/

 

Eisbjerghus Internationale Efterskole, 5580 Nr. Åby.

Link: http://www.eisbjerghus.dk/

 

Kongensgaard Efterskole, Nr. Nissum, 7620 Lemvig.

http://www.kge.dk/content/kg-e-sport-206

 

Frøslevlejrens Efterskole, 6330 Padborg.

Link: http://www.fle-skole.dk/esport-gaming-efterskole.html

 

Højer Design Efterskole, 6280 Højer.

Link: http://www.hoejerdesignefterskole.dk/

 

Højskoler:

Designhøjskolen Højer, 6280 Højer.

Link: http://www.designhojskolenhojer.dk/#!esport/h4c4

 

Idrætshøjskolen Bosei, 4720 Præstø.

Link: http://www.bosei.dk/

 

Disse efterskoler og højskoler er kun nogle blandt mange. Antallet af skoler, der tilbyder eSport-linjer, er stigende i takt med eSportens stigning i popularitet.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening