DOTA 2 – ODDS / BETTING

Dota 2 er efterfølgeren til den populære eSport Dota. Dota står for Defense of the Ancients, og er en af de største kendinger, når det kommer til gaming.

Dota 2 er en af verdens største eSports. Turneringerne i Dota 2 fortsætter med at indsamle historiske summer af penge til præmiepuljerne. Særligt er en af de største turneringer, The International, kendt for at slå rekord inden for eSporten år efter år.

Vi har herunder udarbejdet en guide, der forklarer dig alt, hvad du bør vide om Dota 2 betting, de største turneringer og spillet i sig selv.

ODDS PÅ DOTA 2

SPIL PÅ DOTA 2

Der findes mange forskellige spilmuligheder hos bookmakere. Vi har samlet nogle af de mest populære og forklaret dem, så der ikke burde være noget tvivl omkring dem.

Vinder af kampen 2/3 vejs

Da der i mange tilfælde spilles mere end et kort, er det muligt at oddse på, hvilket hold der vinder hvilket kort.

Vinder af kortet 1/2/3

I kampe, hvor der spilles mere end et kort, er det muligt at oddse på vinderen af de forskellige maps. Da holdene er langt bedre på nogle kort end andre, så er det en spilmulighed, man kan få en del glæde af.

Korrekt score – kort

Det er en mulighed hos de fleste bookmakere at spille på kampens præcise udfald. Det kunne eksempelvis være, at hold A slår hold B 2-1. Det er en spilmulighed, der er betydeligt sværere at forudsige sammenlignet med den klassiske kampvinder spilmulighed. Der er derfor også væsentligt højere odds på korrekt score spilmuligheden.

Vinder mindst 1 kort

Hos flere bookmakere er det muligt at spille på, at et hold vinder mindst et kort. Det er selvfølgelig kun tilgængeligt i kampe, hvor der spilles mere end et kort. Det er i de fleste tilfælde en spilmulighed, der giver forholdsvis lave odds.

Kamp handicap

De fleste bookmakere tilbyder handicapodds på Dota 2. Handicapodds i Dota 2 er baseret på antallet af kort. Man pålægger et hold et handicap ved enten at tildele eller fratage holdet et kort ved kampstart. Det er en god måde, hvorpå man kan få et højere odds på en kamp, hvor det ene hold er storfavoritter.

Antal kort over/under

Man kan hos mange bookmakere spille på mængden af kort som en over eller under spilmulighed. Eksempelvis ved en bedst-af-tre kamp er det muligt at spille på over eller under 2,5 kort i kampen.

Først blood

En sjov spilmulighed, der skaber en masse spænding på en oddskupon, er first blood spilmuligheden. Det hold, der først dræber en af modstanderens spillere, får et såkaldt ’First blood’. First Blood giver ekstra guld til den spiller, der får first blood.

Første hold til 10/20/30 kills

Dota 2 er et spil med meget fart på i mange tilfælde. Derfor tilbyder nogle bookmakere at spille på, at holdene først når henholdsvis 10, 20 og 30 kills. Kills i dette tilfælde er selvfølgelig kun kills på modstanderholdets spillere.

Dræber første Roshan

På Dota 2 kortet eksisterer et stort monster ved navn Roshan. Hvis et hold dræber Roshan, bliver hele holdet tildelt en ekstra mængde guld. Derudover udstyres en spiller med den såkaldte ’Aegis of the Immortal’. Når en spiller dør med Aegis på sig, så vil spilleren genoplive samme set blot få sekunder efter sin død. Aegis of the Immoral tildeler altså et ekstra liv til en spiller. Det er muligt at oddse på, hvilket hold der først dræber Roshan.https://player.twitch.tv/?channel=moonducktv&!autoplay

STØRSTE TURNERINGER OG LIGAER I DOTA 2

DreamHack
DreamHack er en af verdens største eSport brands. Organisationen afholder kæmpe store og eksklusive LAN-events i hele verden. Dota har altid været en stor del af DreamHacks program. Kun de bedste hold fra hele verden deltager til de store DreamHack events. Ethvert Dota 2 DreamHack event er værd at se frem til.

DreamLeague
DreamLeague er en Dota 2 liga, der har kørt to sæsoner om året siden starten af 2014. Det er en liga, der er organiseret af DreamHack brandet. Det er en af de mest populære og fulgte Dota 2 ligaer. Hold fra hele verden bliver inviteret til ligaen. Efter ligaens gruppespil er afviklet, afholdes der LAN-finaler på rigtig DreamHack manér.

Star Ladder
Star Ladder er det brand, der afholder flest Dota 2 ligaer og turneringer. Siden 2011 har Star Ladder organiseret 16 forskellige Dota 2 ligaer eller turneringer. Star Ladder er en af de mest indflydelsesrige organisationer for den professionelle Dota 2 scene.

The Summit
The Summit er et kæmpe Dota 2 LAN-event, der har kørt to gange årligt siden 2014. Det er et af de Dota 2 events, som flest seere og fans ser frem til. Eventen afholdes altid i Los Angeles og er et af højdepunkterne for Dota 2 i løbet af året.

ESL One
ESL er en af verdens største eSport organisationer. De organiserer og afholder kæmpe Dota 2 events under navnet ESL One. Igen er det kun Dota 2 verdenseliten, der deltager til disse turneringer. De er kendt for at være nogle af mest underholdende Dota 2 turneringer, da ESL investerer meget på at afholde disse events.

Dota 2 Majors
I 2015 besluttede Valve, at de ville sponsorere en række events udover The International. I alt afholder Valve fire Majors om året. Der er tale om The Frankfurt Major, The Shanghai Major, The Manila Major og sidst men ikke mindst The International. Frankfurt, Shanghai og Manila Majors placeret i henholdsvis foråret, vinteren og efteråret. De tre Majors kulminerer om sommeren i den fjerde og største Major, The International.

The International
The International er den største og mest prestigefyldte Dota 2 turnering, der afholdes hvert år. Det er spillets udviklere, Valve, der står for at afholde turneringen. Det er absolut det største højdepunkt for Dota 2 scenen hvert år. År efter år sætter The International rekorder for den største pengepræmiepulje i eSportens historie. I 2011 startede puljen på 1.600.000 dollars. Til den sidste The International i 2015 ramte præmiepuljen historiske 18.429.613 dollars.

MIN. 18 ÅR. REGLER OG VILKÅR GÆLDER. SPIL ANSVARLIGT. ROFUS.NU. STOPSPILLET.DK.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

LÆR AT BETTE PÅ DOTA 2

I takt med at flere bookmakere tilbyder odds på Dota 2, så har vi nu udarbejdet en guide, der forklarer hvilke parametre, man bør overveje, inden man starter på Dota 2 betting. Læs de nedenstående punkter for at blive klædt på til Dota 2 betting.

1. Kampvinder oddset er sjældent det mest værdifulde

Efterhånden som Dota 2 får flere år på bagen, tilbyder bookmakerne flere forskellige spilmuligheder på de store Dota 2 kampe. Det betyder, at man ikke bør nøjes med den klassiske kampvinder spilmulighed længere. Vi har beskrevet en række andre spilmuligheder tidligere i artiklen. Man vil have større mulighed for at skabe overskud, hvis man leder efter værdifulde odds iblandt de andre spilmuligheder. Spilmuligheder som mængden af ødelagte towers, første hold der dræber Roshan og antal af kort er spilmuligheder, der oftest har højere odds, men som kan analyseres til en vis sikkerhed.

2. Se og lær Dota 2 – Kend holdene

For at kunne bette succesfuldt på Dota 2 er man nødsaget til at skabe kendskab til de professionelle hold. De forskellige hold har deres styrker og svagheder. Hvis du kender til disse styrker og svagheder, kan du danne dig et fordelagtigt overblik over de forskellige odds. Du kan danne kendskab til holdene på flere måder. Ved at følge med i de professionelle Dota 2 kampe vil du automatisk lære holdene bedre at kende. Man kan også finde meget viden ved at se på statistikker. Vi anbefaler at anvende en side som http://www.gosugamers.net/dota2 for at blive informeret om Dota 2 holdene.

3. Holdets nuværende form

Det vil altid være væsentligt at kontrollere holdenes seneste kampform, før man placerer sit odds. Et hold kan opbygge en rullende snebold af momentum, når det går godt. Modsat kan det også være svært for et hold at se bort fra en dårlig, når de går ind til en ny kamp. Du kan være sikker på, at det modsatte hold altid vil have gjort sit hjemmearbejde. Hvis et hold har været i en god stime, så vil modstanderholdet altid have analyseret, hvad det er, der går godt for det vindende hold. Hvis et hold derimod er i en dårlig periode, så vil modstanderen vide lige præcis, hvad det er, der går galt for holdet, og hvor de kan udnytte holdets fejl.

DANSKE BOOKMAKERE

Der er efterhånden mange danske bookmakere, der følger Dota 2. Vi har udvalgt de tre bedste danske Dota 2 bookmakere. Du kan vælge en af de tre bookmakere for at få de bedste Dota 2 odds.

Få 100% i velkomstbonus op til 500kr

18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

FÅ 100% OP TIL 500 KR

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Bonuspenge skal omsættes 8 gange til odds 1.80 eller derover | Minimum indbetaling 50 kr | Maks 500 kr i bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Sport Bonus: 100% op til 1.000 kroner! Indbetal 1.000,- & spil med 2.000;

18+. Regler og vilkår gælder. Kun for nye apillere. Min. ind. 40 kr. Maks. bonuss 1000 kr. Oms. krav (60 dage): 8x Sport (odds 1.40+). Stopspillet.dk

DOTA 2 FOR DUMMIES

Der er herunder skrevet en række punkter, der er yderst essentielle, hvis man ønsker at forstå, hvordan en kamp i Dota 2 er skruet sammen. Der er selvfølgelig langt flere elementer, der gør sig gældende, men disse er dog få udpluk, der er gode til at skabe en forståelse om spillet.

1. En normal Dota 2 kamp

En kamp i Dota 2 spilles altid på samme kort. Det vil altid været fem mod fem. Spillerne kontrollerer hver især en unik helt, der skal udfylde en bestemt rolle i kampen. En kamp i Dota 2 kan vare alt fra 15 minutter til 70-80 minutter i nogle ekstreme tilfælde. En typisk kamp varer 35-45 minutter. De fem spillere har til opgave at ødelægge modstanderholdets hovedbygning ved navn Ancient. Først skal spillerne igennem en lang række forsvarstårne og bygninger for at nå til det endelige mål, som er modstanderens Ancient.

2. Helte

Der er 112 unikke helte, der kan spilles i Dota 2. Alle heltene har en række af forskellige magiske evner, der gør, at de kan specialisere sig i bestemte roller i kampen. En spiller vælg en helt, som de skal følge resten af kampen. Hvis en spillers helt dør, vil helten genoplive efter en bestemt mængde tid. Sammensætningen af helte er det mest essentielle i en Dota 2 kamp. Alle heltene har stærke og svage sider. Det er holdenes opgave at udvælge helte, der kan samarbejde godt samtidig med, at de passer godt imod modstanderholdets opsætning af helte. I nogle tilfælde kan en kamp stort set være afgjort, inden den er begyndt. Det kan ske, hvis et hold har lavet en sammensætning af helte, der på alle måder modvirker modstandernes hold.

3. Guide og levels

I løbet af kampen vil spillernes helte udvikle sig gevaldigt. Heltene starter alle i level 1. I takt med at kampen udfolder sig, vil heltene stige i level. For hver level de stiger, har de mulighed for at udvikle en af deres magiske evner. Den højeste level en helt kan opnå er level 25. På det tidspunkt er kampen virkelig langt henne. Det er sjælendt, at kampene varer længe nok til at heltene, opnår den højeste level. I løbet af kampen vil spillerne også få en masse guld. En spiller indtjener guld ved at dræbe neutrale monstre, modstander helte, bygninger eller såkaldte creeps (Læs mere om creeps i vores Dota 2 ordbog). Guldet bliver brugt til at styrke sin helt med forskelligt udstyr.

4. Roller

Som tidligere nævnt har spillerne forskellige roller i kampen. I modsætning til Dota 2’s største eSport konkurrent, League of Legends, der har fem faste roller i alle spil, så er rollerne en smule mere flydende i Dota 2. Vi vil forsøge at forklare det kort:

Hard Carry rollen: Alle hold er som udgangspunkt opbygget omkring, at holdets Hard Carry skal blive stærk og afslutte spillet for dem. Hard Carry vil blive tildelt al den guld og de levels, som rollen kan komme i nærheden af. På den måde vil Hard Carry rollen være den stærkeste helt på holdet.

Hard Support rollen: Hard Support rollen vil i stort set alle tilfælde følge Hard Carry rollen. Hard Support rollen har til opgave at sørge for Hard Carry’en. Det indebærer at overlade alt guld, levels og kills til Hard Carry’en.

Semi Carry / Solo rollen: Denne rolle er todelt, da det varierer alt efter holdets opsætning af helte. I det ene tilfælde vil en Semi Carry fungere ligesom en Hard Carry. Semi Carry rollen vil dog ikke få nær så meget hjælp fra holdet som en Hard Carry. Til tider vil Semi Carry’en og Solo rollen være den samme karakter, da Semi Carry’en vil blive efterladt til sig selv.

Roaming Support / Forest rollen: Igen er der tale om en todelt rolle, der varierer efter holdets opbygning. I det ene tilfælde vil en Roaming Support fungere som en Hard Support i starten af kampen. Roaming Support rollen vil forsøge at hjælpe Semi Carry rollen godt i gang. Efterfølgende vil Roaming Support rollen hjælpe til på hele kortet. Nogle opbygninger er foruden en Roaming Support, men har derimod en Forest rolle. Forest rollen er dedikeret til at dræbe de neutrale monstre på kortets skove. Forest helten bør være i stand til at klare sig selv for senere at være stærk nok til at hjælpe sit hold.

Offlaner / Suicide rollen: I de kampe hvor et hold har to carries og to supports vil den sidste rolle være optaget af en offlaner eller suicide. Disse to roller indebærer helte, der kan spille alene igennem hele kampen. Det kan indebære, at helten ikke får meget guld og levels. Der bliver derfor valgt helte, der har en stor påvirkning, selvom de ikke har indtjent meget guld.

5. Kortet

6. Over / under X antal kort

Som vi tidligere har forklaret, er det muligt at spille på mængden af kort i en kamp. Det er et odds, der typisk er virkelig god værdi i. I en kamp med to jævne hold rent niveaumæssigt vil der typisk blive spillet alle tre kort, hvis det er bedst af tre kort. Samtidig vil der oftest være højere odds på under 2,5 kort end kampvinder i en kamp, hvor det ene hold er store favoritter. Det er altså en spilmulighed, man bør overveje i mange tilfælde.

DOTA 2 ORDBOG

Aegis of the Immortal
Aegis of the Immortal er en genstand, der smides af Roshan. Helten, der er i besiddelse af Aegis of the Immortal, vil i fem minutter genopleve, hvis helten dør. Det kan kun ske én gang i løbet af de fem minutter.

Ancient
Ancient er hovedbygningen i basen. Hvis et hold formår at ødelægge modstanderens Ancient, vinder de. Dota er en forkortelse for Defense of the Ancients.

Roshan
Roshan er det største neutrale monster på kortet. Hvis et hold formår at dræbe Roshan, vil det blive tildelt ekstra guld og særlige genstande.

First Blood
First Blood er en betegnelse for første gang, et hold dræber en modstanders helt. Der bliver tildelt en ekstra mængde guld ved first blood.

Guld
Guld bliver brugt til at styrke sin helts udstyr. Man tjener penge ved at dræbe creeps, neutrale monstre, helte og bygninger.

Lanes
Lanes er de veje, der går igennem kortet. Dota 2 kortet er opdelt i tre lanes: Top lane, middle lane og bottom lane. De går henholdsvis igennem kortets øverste, midterste og nederste del. Hver lane indeholder en række tårne, et sæt barakker og baner vej til basernes Ancients.

Towers
Towers er de forsvarstårne, der er på alle lanes.

Barracks
Barracks er de barrakker, der udsender minions. Når et hold ødelægger modstanderens barakker, vil der fremover blive sendt stærkere minions på den lane.

Courier
Courier er en kurer, der fragter genstande rundt på kortet for spillernes helte.

Helte
Helte er de karakterer, som spillerne kontrollerer. De har hver især deres unikke magiske evner. Heltene er essensen i Dota 2.

Creeps
Creeps er ukontrollerbare monstre, der tilhører det ene eller andet hold. Creeps er heltenes hovedkilde til guld og levels.

Carry
Carry er en overordnet rolle i Dota 2. Carries har til opgave at bære resten af holdet til sejr. Det opnås ved at indtjene en masse guld og levels.

Support
Support er også en rolle i Dota 2. Supports har til opgave at sørge for de andre helte på deres hold. De ofrer gerne guld og levels til de andre helte på deres hold.

Last hit
Last hit er et begreb for at dræbe creeps. Når en helt slår det sidste slag på et creep, defineres det som et last hit.

Denying
Denying er et begreb, der også omhandler creeps. Det er muligt for heltene at dræbe deres egne creeps for at formindske mængden af guld og experience, som modstanderholdet får.

Experience
Experience er den værdi, der fortæller dig, hvornår en helt stiger i level. Creeps, monstre, bygninger og helte giver alle sammen en bestemt mængde experience, når de bliver dræbt. Man skal indtjene en bestemt mængde experience for at stige i level.

Roam
Roam er et begreb, der tit bliver brugt om supports. Når en helt roamer, bevæger helten sig igennem kortet for at hjælpe andre helte andre steder på kortet.