COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE – ODDS / BETTING

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) er en af de største eSports i verden. Herhjemme i Danmark er det uden tvivl den mest populære.

Her på siden finder du odds, betting, spilforslag og meget mere til CS

Vi har udarbejdet en guide til dig, der hjælper dig med at forstå alt, hvad du bør vide om CS:GO betting.

ODDS PÅ CS:GO

SPIL PÅ COUNTER-STRIKE

Når det kommer til Counter-Strike, finder du en lang række spilmuligheder hos bookmakerne. Hvis ikke man kender til spillet, så kan mange af spilmulighederne virke en smule forvirrende. Vi har i dette afsnit forklaret størstedelen af disse Counter-Strike spilmuligheder.

Vinder af kampen

En kamp i CS:GO spilles på en række forskellige kort. Mængden af kort, der spilles, er forskellig alt efter, hvilken turnering eller hvilket format, der spilles. Det kan være alt fra et til fem kort, der spilles i en kamp. Vinderen af en kamp er det hold, der vinder flest kort i et opgør. Et kort afgøres over 30 runder. Hvis kortet ender 15-15, skal der spilles overtid.

Vinder af kortet

I kampe, hvor der spilles mere end et kort, er det muligt at oddse på vinderen af de forskellige maps. Da holdene er langt bedre på nogle kort end andre, så er det en spilmulighed, man kan få en del glæde af.

Antal kort over/under 2,5

Det mest almindelige format er bedst af tre kort. Når der spilles bedst af tre kort, vil det være muligt at oddse på mængden af kort som en over/under 2,5 kort spilmulighed. Det kan også ske, at bookmakerne ændrer spilmuligheden, hvis der i stedet spilles bedst af fem kort. Spilmuligheden er ikke mulig i bedst af en eller bedst af to kampe.

Vinder mindst 1 kort

I kampe, hvor der spilles mere end et kort, vil det være muligt at oddse på, at holdene vinder mindst 1 kort. Det er en spilmulighed, der er forholdsvis sikker på favoritholdet. Det er en spilmulighed, der egner sig godt til doubler eller trippler.

Korrekt score af kort

I kampe, hvor der spilles flere kort, er det ligeledes muligt at oddse på kampens endelige resultat af kort. I en kamp, hvor der spilles bedst af tre kort, vil det muligt at oddse på en 2-1 sejr til hold A eller en 2-0 sejr til hold B. Det er en spilmulighed, der er betydeligt sværere at forudsige, hvilket også resulterer i højere odds fra bookmakerne. 

Kamp handicap – kort eller runder

Handicapodds er også muligt i CS:GO betting. Du kan tildele et hold et handicap før kampstart. Det betyder, at et hold enten spiller kampen med en fordel eller en ulempe. Handicapodds kan spilles på to måder i CS:GO. Den ene mulighed bygger på kort og den anden på runder. Den mest almindelige er -/+ 1,5, når det kommer til kort. Mængden af runder, du kan tildele i handicap, varierer en del fra opgør til opgør. Handicapodds er en god måde at finde ekstra værdi til sin CS:GO kupon.

Vinder runde 1/16

Runde 1 og 16 er vigtige runder i enhver Counter-Strike kamp. Det er den første runde i hver halvleg. Denne runde er også kaldet pistolrundet. Da holdene ikke har penge til at købe bedre våben og udstyr, må de i stedet nøjes med en bedre pistol, skudsikker vest eller et par granater. Vinderen af pistolrunden har typisk en økonomisk fordel de to efterfølgende runder. Vinderen af pistolrunden vinder altså i mange tilfælde de første tre runder i halvlegen.https://player.twitch.tv/?channel=esl_csgo&!autoplay

TURNERINGER OG LIGAER

ESL Pro League
ESL Pro League er en af de største online CS:GO turneringer. Den første sæson af ESL Pro League startede i maj 2015. Siden da har ligaen udviklet sig til at være en af de mest betydningsfulde ligaer for de professionelle CS:GO hold. Det er en velkonstrueret og velstruktureret liga. Du kan let danne et overblik over alle sæsonens kampe. I modsætning til andre turneringer og ligaer kender man til de kort, der skal spilles på forhånd. Det giver typisk en betting fordel.

Esports Championship Series (ECS)
ECS er den liga, der historisk set har den største pengepræmie af alle CS:GO turneringer og ligaer. ECS er en helt ny CS:GO liga. Den første sæson af ligaen kører på nuværende tidspunkt. Der er offentliggjort to sæsoner i første omgang. Begge sæsoner har en præmiepulje på 1.750.000 dollars. ECS ligaen er opdelt i to regioner; den europæiske og den amerikanske. ECS er en online liga, der i sidste ende afvikles med LAN-finaler.

ELEAGUE
ELEAGUE er den nyeste professionelle CS:GO liga. ELEAGUE er endnu ikke begyndt, men har stadig tiltrukket virkelig meget omtale, da det er den første CS:GO liga, der produceres på direkte TV. ELEAGUE har en præmiepulje, der næsten er på højde med ECS’s. Der er offentliggjort to sæsoner af ELEAGUE. Begge sæsoner indeholder en præmiepulje på hele 1.200.000 dollars. ELEAGUE satser på at blive den mest fulgte CS:GO liga.

DreamHack
DreamHack er en verdens største eSport brands. Brandet afholder professionelle og ekstravagante LAN-events i hele verden. DreamHacks turneringer er nogle af de mest fulgte, både af seere og bookmakere. De afholder turneringer i alle store eSports, hvor CS:GO klart er den mest udbredte hos DreamHack. DreamHacks turneringer er nogle af de mest prestigefyldte turneringer inden for eSport.

Copenhagen Games
Copenhagen games er det største danske årlige eSport event. Counter-Strike har altid været en del af Copenhagen Games, og størstedelen af eventets tilhængere deltager grundet Counter-Strike turneringen. År for år udvikler turneringens omfang sig. Det bliver mere internationaliseret, og præmiepuljerne vokser fortsat.

ESL One
ESL er ligesom DreamHack et brand, der afholder kæmpe store eSports-turneringer i hele verden. Eksempelvis er den førnævnte ESL Pro League en af ESL brandets mange eSport-turneringer. Mange af de største turneringer i Counter-Strikes historie er afholdt af ESL. Stort set alle bookmakere følger med i samtlige ESL turneringer. ESL One er en række af ESL’s turneringer, der bliver afholdt forskellige steder i verden. Disse turneringer anses for at være nogle af de mest betydningsfulde Counter-Strike turneringer.

Majors
En Major i CS:GO er de turneringer, som spillets udvikler Valve er med til at afholde. Det er de vigtigste og mest prestigefyldte turneringer at vinde inden for Counter-Strike. Valve har førhen arbejdet sammen med både DreamHack og ESL for at afholde de mest betydelige turneringer inden for Counter-Strike. At vinde en Major turnering kan måle sig med at vinde Champions League eller VM i fodbold. Det er det største, man kan opnå.

MIN. 18 ÅR. REGLER OG VILKÅR GÆLDER. SPIL ANSVARLIGT. ROFUS.NU. STOPSPILLET.DK.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

LÆR AT BETTE PÅ CS

Vi har skrevet nogle gode råd, der bør overvejes, når man skal oddse på Counter-Strike: Global Offensive. Læs rådene for at blive bedre klædt på til CS:GO betting.

1. Udnyt alle spilmuligheder.

Til tider kan det være begrænset, hvor mange spilmuligheder der bliver tilbudt af bookmakerne. Når bookmakerne tilbyder flere forskellige spilmuligheder, er der altid god værdi at finde i andre spilmuligheder end kampvinder spilmuligheden. Bookmakerne udvikler hele tiden nye spilmuligheder til CS:GO kampene, da eSport generelt gennemgår en enorm vækst. Hvis man ser bare et år tilbage, var det ikke muligt at oddse på andet end vinderne af kampene. I dag kan der være over 20 forskellige spilmuligheder på en CS:GO kamp. Det giver anledning til at dykke en del dybere i diverse statistikker for at udnytte de forskellige spilmuligheder på bedste vis.

2. Lær holdene at kende.

Det er vigtigt at kende til de forskellige hold, da det er nødvendigt at kende til holdenes stærke og svage sider. Der er mange forskellige aspekter i spillet, som de forskellige hold adskiller sig fra hinanden ved. Specielt kendskab til holdenes foretrukne kort (maps) er essentielt, hvis man vil have succes med CS:GO betting. Da CS:GO oplever en så stor vækst, som spillet gør lige nu, betyder det, at flere og flere hold bliver en del af den professionelle scene. Det gør, at spillet konstant er i ændring. Man skal holde sig opdateret med både de nye og gamle hold for at have de bedste forudsætninger til de gode odds.

3. Udskiftninger betyder meget.

I CS:GO spiller en kerne af fem spillere på et hold. Det er altid de samme fem, der spiller kampene, med mindre en spiller ikke har mulighed for at deltage. Det betyder, at en udskiftning eller stand-in har kæmpe betydning for en kamp. Spillerne bruger lang tid på at arbejde og udvikle holdets teamplay og synergi. Mange af holdets taktikker og sædvanlige spillemåder svækkes af en stand-in. Hold et vågent øje med holdopstilling, inden du vælger at smide penge på et CS:GO odds. En god hjemmeside til at gøre dette er http://www.hltv.org/ eller https://www.dust2.dk/. Derinde er det muligt at få mange informationer om den enkelte kamp. Derudover er det også muligt at finde dybdegående statistikker om holdene på samme hjemmeside.

DANSKE BOOKMAKERE

Der er mange danske bookmakere, der følger den professionelle Counter-Strike: Global Offensive scene. Vi har valgt at fokusere på de tre bookmakere, som, vi mener, er bedst. Lær mere om de bedste danske CS:GO bookmakere herunder:

Få 100% i velkomstbonus op til 500kr

18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

FÅ 100% OP TIL 500 KR

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Bonuspenge skal omsættes 8 gange til odds 1.80 eller derover | Minimum indbetaling 50 kr | Maks 500 kr i bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Sport Bonus: 100% op til 1.000 kroner! Indbetal 1.000,- & spil med 2.000;

18+. Regler og vilkår gælder. Kun for nye apillere. Min. ind. 40 kr. Maks. bonuss 1000 kr. Oms. krav (60 dage): 8x Sport (odds 1.40+). Stopspillet.dk

CS:GO FOR DUMMIES

Der er herunder skrevet en række punkter, der er yderst essentielle, hvis man ønsker at forstå, hvordan en kamp i Counter-Strike: Global Offensive er skruet sammen. Der er selvfølgelig langt flere elementer, der gør sig gældende, men disse er dog få udpluk, der er gode til at skabe en forståelse om spillet.

1. Sådan spilles en CS:GO kamp

En CS:GO kamp kan spilles over forskellige mængder af kort (maps). Det mest almindelige til store turneringer er enten bedst af et kort eller bedst af tre kort. Et kort består af 30 runder. Det hold, der først vinder 16 runder på et kort, har vundet. Når der er blevet spillet 15 runder, skifter de to hold side. På den måde kommer begge hold til at spille som det forsvarende hold (Counter-Terrorist) og det angribende hold (Terrorist). I starten af hver runde har spillerne kort tid til at købe våben og udstyr, som de kan bruge i den kommende runde.

2. Økonomi

Økonomi er en stor faktor i CS:GO. Spillet er bygget op omkring et pengesystem, der tildeler spillerne en bestemt mængde penge hver runde. Man får naturligvis flere penge af at vinde en runde, end hvis man taber den. Pengene bruges på våben, udstyr og granater. Hvis det ene hold har en god økonomi, kan det have en stor fordel, mens modstanderholdet ikke har råd til bedre våben eller udstyr.

3. Kort (Maps)

I CS:GO spilles der mange forskellige kort. Altså den bane som kampen spilles på. I professionel sammenhæng er der altid en pulje på syv forskellige kort. Holdene specialiserer sig i bestemte kort, som passer deres spillestil bedst. Nogle hold vil altid være bedre end andre på bestemte kort, da de bruger længere tid på at udvikle nye taktikker på kortet. Det er fordelagtigt at kende til holdene og de kort, som de foretrækker. Det kan give en stor fordel, når man skal placere sit odds.

4. Runde 1 og 16 

Hos nogle bookmakere er det muligt at spille på runde 1 og 16. Grunden til dette er, at disse runder er såkaldte pistolrunder (Læs mere om pistolrunden i CS:GO ordbogen senere i artiklen). Det kan være en spilmulighed, der er svær at forudsige, da ingen af holdene har nogen betydelig fordel i form af våben eller udstyr. Det er en spilmulighed, der altid har forholdsvis højt odds netop af den årsag.

5. Over 2,5 kort(maps) i tætte kampe

Som tidligere nævnt er der mange forskellige kort. Holdene vinder typisk deres eget kort, hvis det er to hold, der er lige rent niveaumæssigt. En god tommelfingerregel er altså, at holdene har størst sandsynlighed for at vinde deres eget kort. Der vil derfor i tætte opgør typisk komme over 2,5 kort.

CS:GO ORDBOG

Eco round
Direkte oversat er det en økonomisk eller besparende runde. Det hold, der ikke har mange penge tilgængelig, vil spare runden ved enten ikke at købe nogle våben eller noget udstyr. I nogle eco rounds vil holdene købe få pistoler eller granater, men aldrig bruge mange penge.

Force round
I en force round vil holdene købe lidt udstyr og bedre pistoler. Formålet med en force round er at vende den økonomiske situation i spillet ved kun at investere lidt penge, men stadig penge nok til at have en reel chance mod fuldt udstyr og våben.

Pistolrunde
Den første runde på hver side kaldes en pistolrunde. Alle spillerne har kun 800 dollars til rådighed. Det er ikke nok til at købe andet end en bedre pistol, få granater eller en skudsikker vest. Pistol runden er vigtig, da den dikterer den fremtidige økonomi for holdene. Holdet, der vinder pistolrunden, vil have nok penge til at købe våben og udstyr i den efterfølgende runde. Det tabende hold er nødsaget til at lave en eco round eller en force round.

Terrorist (T)
Terrorist er det andet af de to hold i en CS:GO kamp. Terroristerne har til opgave at skyde alle Counter-Terrorister. Derudover skal de forsøge at plante en bombe på et af to bombsites. Lykkes det terroristerne at plante bomben, er det nu deres opgave at forsvare bomben, indtil den springer i luften.

Counter-Terrorist (CT)
Counter-Terrorist er det ene af de to hold i en CS:GO kamp. Counter-Terrorister er en specialstyrke af politifolk, der er sat ind for at stoppe terroristernes mission. De har til opgave at dræbe alle terroristerne. Derudover skal de forsøge at forhindre terroristerne i at plante en bombe. Hvis bomben alligevel bliver plantet, er det nu CT’s opgave at desarmere bomben, inden den springer i luften.

Bombe
Bomben er den vigtigste genstand i CS:GO. Alle kortene er bygget op med to bombsites, hvor terroristerne skal forsøge at plante bomben. Terroristerne får ekstra penge for at plante bomben. Counter-Terroristerne får ekstra penge for at desarmere bomben.

Bombsite A og B
Alle kortene indeholder to forskellige bombsites, A og B. Det er kun muligt for terroristerne at plante bomben på en af de to bombsites.

Ace
Hvis en spiller dræber hele modstanderholdet i en runde, kaldes det for et ace.

Dollars
De penge som spillerne anvender til at købe granater, udstyr, pistoler og våben.

Flashbang
Den mest anvendte granat. Den gør alle spillere, der kan se granaten springe, blinde i en bestemt rum tid. Flashbang er den eneste granat, som spillerne kan have to af på samme tid.

HE granat
High Explosive grant – en granat spillerne kaster afsted, som forudsager skade på spillere.

Smoke
En røggrant der sørger for at spillere kan krydse bestemte områder på kortet mere sikkert.

Molotov
En granat der spreder ild på et lille område. Bruges til at tvinge spillere ud af bestemte områder.

Utility
Et generelt begreb for granater og udstyr.

Armor
Skudsikker vest der formindsker skaden, man tager fra modstanderens skud. Der findes to forskellige versioner; en med og en uden beskyttelseshjelm.

AWP
Den mest anvendte sniper-riffel i spillet. Den kan dræbe modstandere med kun et skud.

Headshot (HS)
Et headshot er et skud i hovedet på en spiller. Hvis ikke en spiller har en skudsikker vest med tilhørende beskyttelseshjelm, så kan de fleste af spillets våben slå ihjel på kun et skud i hovedet.

Health Points (HP)
Alle spillere starter med 100 HP, altså liv. De forskellige våben skader en bestemt mængde af de her liv, alt efter hvor skuddet rammer en spiller.