CALL OF DUTY – ODDS / BETTING

Call of Duty er verdens mest spillede First Person Shooter (FPS). Af samme grund er der masser af betting-muligheder og odds på Call of Duty, der forkortes CoD i daglig tale.

Scroll ned og se dagens odds på CoD-kampene, som spilles.

Læs vores komplette guide til spillet inklusiv bookmakere, turneringer, “for dummies” m.m.

ODDS PÅ CALL OF DUTY 

Ingen aktuelle kampe

Odds ændrer sig løbende.

SPIL PÅ CALL OF DUTY

Call of Duty som en eSport er generelt ikke lige så udbredt i Danmark, som det eksempelvis er i USA. Det kan også bemærkes på mængden af spilmuligheder, der bliver tilbudt af bookmakere. Call of Duty har samme potentiale som eksempelvis Counter-Strike til at blive en af de største eSport, hvor der er 20-30 forskellige spilmuligheder på en kamp. Desværre er det ikke tilfældet. Generelt er der mere end en spillemulighed på Call of Duty kampene, men det er ikke altid. Vi har herunder samlet nogle af de spilmuligheder, der bliver tilbudt af bookmakerne.

Vinder af kampen

I Call of Duty bygger kampene for det meste på et 1-2 princip, altså er det ikke muligt at spille uafgjort. En kamp i Call of Duty spilles over flere kort. I stort set alle tilfælde vil der blive spillet et ulige antal af kort, og det kan derfor ikke ende uafgjort. Denne spilmulighed vil være tilgængelig på alle Call of Duty kampe.

Vinder af kortet

Kortvinder spilmuligheden er typisk også tilgængelig på alle kampe. Der spilles en bestemt mængde kort i en Call of Duty kamp. Det varierer alt efter, hvilken turnering eller liga der spilles. Det mest almindelige er bedst af fem eller syv kort. Det er muligt at spille på vinderen af hvert enkelt kort. Når der er åben for liveodds på Call of Duty, vil der også været åben for kortvinder spilmuligheden.

Turneringsvinder

Call of Duty er en eSport, der er kendt for at afvikle en del forskellige turneringer. Ved alle disse turneringer er det muligt at spille på de deltagende hold som turneringsvindere. Det er en spilmulighed, der tilbyder relativt høje odds, da mange ting kan ske i løbet af en hel turnering. Mange kampe skal afvikles, før man har fundet en endelig vinder.

Rundespil

Rundespil er en spilmulighed, som kun nogle bookmakere tilbyder. Eksempelvis vil det være at oddse på, at hold A kvalificerer sig til semifinalen eller finalen. Det er en spilmulighed, der tilbyder lavere odds end den førnævnte turneringsvinder.https://player.twitch.tv/?channel=steel_tv&!autoplay

TURNERINGER OG LIGAER

MLG Pro Circuit mini-logo

Major League Gaming (MLG)
Major League Gaming er en professionel amerikansk eSport organisation. MLG har afholdt professionelle Call of Duty turneringer igennem mange år. MLG har særligt fokus på de FPS (First Person Shooter) eSports, altså eSports, der omhandler skydespil. MLG afholder også nogle af de største turneringer, der er på året, når det kommer til Call of Duty.

Female Pro League mini-logo

Female Pro League (FPL)
Call of Duty: Black Ops 3, som er det nyeste Call of Duty, hvor alt professionelt spil også foregår, har også en professionel kvindelig liga. FPL er en liga, der kører over to sæsoner årligt. Der deltager 10 kvindelige hold i den bedste række. De otte bedst placerede hold går videre til slutspillet og er sikret endnu en sæson i ligaen. Der eksisterer både en europæisk og en amerikansk FPL liga.

LVP mini-logo

Liga de Videojuegos Profesional (LVP)
LVP er en spansk Call of Duty: Black Ops 3 liga. Udover den europæiske Call of Duty turnering, Call of Duty World League (CWL), er LVP den største og mest fulgt i Europa. LVP er dog stadig ikke på lige fod med CWL, der står for stort set alle store ligaer og turneringer i Call of Duty.

CoD World League mini-logo

Call of Duty World League (CWL)
Call of Duty World League er en verdensomspændende Call of Duty turnering, der strækker sig over hele året. Turneringen er opdelt i tre regioner; den europæiske, den amerikanske og den australsk/New Zealandsk blandede region. CWL er organiseret af Activision, der er udviklerne af Call of Duty: Black Ops 3. De tre regioner spiller to sæsoner, der ultimativt kvalificerer hold fra hver region til det globale Call of Duty Championship. Det er altså kun de bedste hold fra hele verden, der deltager i CWL.

Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

LÆR AT BETTE PÅ COD

Der er udarbejdet et par punkter, der fortæller, hvilke parametre du bør kende til, før du vælger at oddse på en Call of Duty kamp. Læs dem herunder for at blive bedre klædt på til Call of Duty betting.

1. Lær holdene at kende

Der er rig mulighed for at danne et godt kendskab til de forskellige hold, der er med i store turneringer som CWL. Alle kampene på tværs af de tre regioner bliver dækket inde på Call of Duty’s officielle hjemmeside.

Du finder et direkte link til Call of Duty World League siden her: https://www.callofduty.com/esports/

Du får adgang til livestreams af kampene, nyheder og statistikker om holdene, sæsonens kampprogram og den nuværende stilling. Hvis man ser på globalt plan, så er det generelt de amerikanske hold, der sidder på favoritpladserne. Der er et par hold fra både Europa og Australien/New Zealand, der kan blande sig med de bedste fra USA.

2. Forstå spillet

Det kan være forvirrende at se sin første professionelle Call of Duty: Black Ops 3 kamp, da det varierer en del, hvilke kort og game-modes der spilles. Derudover er der en lang række våben og udstyr, der konstant skiftes imellem. Generelt er det et spil, der foregår i et meget højt tempo. Det kræver altså et par kampes erfaring, før man kan sætte sig ind i de avancerede elementer af spillet. Det er dog netop disse elementer, man er nødsaget til at kende til for at blive succesfuld med Call of Duty betting. Du kan læse yderligere om de forskellige elementer i spillet senere i artiklen.

3. Kampformat

Hvilket format, der spilles med i Call of Duty kampene, kan variere en del fra turnering til turnering. De to mest almindelige formater er dog bedst af 5 eller 7 kort. Det kan godt hænde, at der bliver spillet flere eller færre kort end det, men det er kun i særtilfælde. Kampformatet har en stor betydning. I en kamp hvor der spilles bedst af tre eller fem kort, er der større sandsynlighed for, at et underdog-hold kan overraske. Jo flere kort, der spilles i kampen, jo større er chancen typisk for, at det bedre hold vinder kampen.

BOOKMAKERE TIL CALL OF DUTY

Vi har udarbejdet en vurdering af flere danske bookmakere. Vi har udvalgt de tre bookmakere, som, vi mener, er de bedste. Bookmakerne er vurderet ud fra kampe, spilmuligheder, gennemsnitlig tilbagebetalingsprocent og eventuelle bonusser. Læs mere om de bedste danske bookmakere, når det kommer til Call of Duty herunder.

Få 100% i velkomstbonus op til 500kr

18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

FÅ 100% OP TIL 500 KR

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Bonuspenge skal omsættes 8 gange til odds 1.80 eller derover | Minimum indbetaling 50 kr | Maks 500 kr i bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Sport Bonus: 100% op til 1.000 kroner! Indbetal 1.000,- & spil med 2.000;

18+. Regler og vilkår gælder. Kun for nye apillere. Min. ind. 40 kr. Maks. bonuss 1000 kr. Oms. krav (60 dage): 8x Sport (odds 1.40+). Stopspillet.dk

COD FOR DUMMIES

Der er herunder skrevet en række punkter, der er yderst essentielle, hvis man ønsker at forstå, hvordan en kamp i Call of Duty er skruet sammen. Der er selvfølgelig langt flere elementer, der gør sig gældende, men disse er dog få udpluk, der er gode til at skabe en forståelse om spillet.

1. Et normalt kampforløb er..

En Call of Duty kamp spilles på flere forskellige kort med forskellige game-modes. Der er fire spillere på hvert hold. Alt efter hvilken turnering, der spilles, er der forudbestemt et antal af kort til kampen. Før spillerne kommer på banen og begynder at skyde hinanden, så skal de først have afgjort, hvilke spillere der får hvilke våben og udstyr. Det gøres ved en draft-fase, hvor der laves en række vetoer og valg af udstyr og våben. Desuden bliver der også valg kort og game-modes. Alle disse ting har en stor betydning for, hvordan kampen bliver spillet og det endelige resultat af kampen. Når draft-fasen er slut, og der er valgt våben, udstyr, kort og game-mode, så kan kampen begynde.

2. Game-modes

Der er blevet talt om de såkaldte game-modes en del gange igennem artiklen. En game-mode definerer den opgave, som holdene har for at vinde det enkelte kort. De samme kort kan spilles i flere forskellige game-modes. I dette afsnit vil de game-modes, der bruges i professionel Call of Duty: Black Ops 3 blive forklaret.

Capture the flag
I denne game-mode skal holdene stjæle et flag fra modstanderens base samtidig med, at de forsvarer deres eget flag. For at score point med flaget skal holdene være i besiddelse af både sit eget og modstanderens flag. De skal eskortere flaget fra modstanderens base til deres eget for at score et point. Et kort i Capture the Flag kan varer op til 10 minutter.

Hardpoint
I Hardpoint game-moden skal holdet sikre et bestemt område på kortet – et hardpoint. For at score point i Hardpoint skal holdet rydde området fra modstandere og samtidig have en af sine egne spillere indenfor området på kortet. Områderne skifter i en rotation på kortet. Holdet får et point for hvert sekund, de kontrollerer et hardpoint. Det hold, der først scorer 250 point, vinder kortet. Når der er gået 10 minutter vil kortet stoppe. Det hold, der har flest point på det givende tidspunkt, vinder kortet.

Search & Destroy
Search & Destroy er den mest kendte game-mode i Call of Duty. Det ene hold har til opgave at forsvare to bombesteder. Det andet hold skal forsøge at armere en bombe på en af bombestederne. Hvis det lykkedes det angribende hold at armere bomben, er det nu det forsvarende holds opgave at desarmere bomben. I denne game-mode vil spillerne ikke genoplive, når de dør. Først når runden afgjort, bliver spillerne genoplivet, og runden starter på ny. Det er den samme spillemåde, der spilles i Counter-Strike.

Uplink
Uplink game-moden er en slags boldspil, hvor ”bolden” er udbyttet med en satellitdrone. Dronen placeres i midten af kortet. De to hold har nu til opgave at bringe dronen til deres egen satellitstation. Når man er i besiddelse af dronen, er det ikke muligt at bruge sit våben. Man kan i stedet aflevere dronen til andre spillere. Man får et point, hvis man kaster dronen i mål. Man får to point, hvis man løber ind i satellitstationen med dronen. Når et hold har scoret 10 point, eller der er gået fem minutter, er der halvleg, og holdene skifter side. Hvis den første halvleg færdiggøres på eksempelvis to minutter, så vil der kun være to minutter i anden halvleg.

3. Kort

Der er en række forskellige kort, som spillerne kan vælge mellem. Nogle kort kan kun vælges til bestemte game-modes. Du kan se en liste over game-modes og kort herunder:

4. Kampvinder og turneringsvinder

Det er for det meste kun til de store Call of Duty: Black Ops 3 turneringer, at bookmakerne tilbyder odds på Call of Duty i det hele taget. Der vil derfor i de fleste tilfælde både været tilbudt en kamp- og turneringsvinder spilmulighed. Det er altså generelt disse to spilmuligheder, du skal overveje, når du oddser på Call of Duty.

ORDBOG

Camper
Et begreb, der beskriver en spiller, som sidder og venter det samme sted på kortet konstant.

Flash
En forkortelse for flashbang – en granat, der blænder andre spillere.

Smoke
En forkortelse for smoke grenade – en granat, der bliver kastet for at afdække et område med røg.

Nade (HE)
En forkortelse for grenade. HE står for High Explosive. Det er altså en High Explosive grenade. En granat, der springer i luften og dræber spillere i nærheden.

SMG (Submachine gun)
Et begreb, der dækker over en bestemt type våben. SMG våben er mindre maskinpistoler, der er lette og fungerer bedst tæt på et mål.

Assault
En forkortelse for Assault rifle. Det er et begreb, der dækker over en bestemt våbentype. Assault rifles fungerer bedst på mellemlang til lang afstand.

Sniper
En sniper dækker over begrebet snigskytte. Det er et våben, der fungerer bedst på meget lang afstand, da de andre våben ikke kan sigte lige så præcist.

Fake
Et begreb, der dækker over en strategi, hvor et hold vil lade som om, at deres strategi omhandler et bombested eller sted på kortet, hvorefter de skifter til et modsat sted på kortet.

S&D
En forkortelse for Search and Destroy. Det er en af de mest anvendte game-modes i Call of Duty.

TDM
En forkortelse for Team Deathmatch. Det er en populær game-mode i Call of Duty.

CTF
En forkortelse for Capture The Flag. Det er en game-mode, som de professioneller kan vælge at spille til turneringer.